8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Uyarılara rağmen dolandırıldı

Niğde Emniyet Müdürlüğü, cep telefonlarını arayarak kendisini baş komiser olarak tanıtan şahıslara karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyarsa da, uyarıları dikkate almayanlar dolandırılmaya devam ediyor.

Niğde'de geçtiğimiz hafta iki ayrı kişinin kendisini cep telefonu ile arayan dolandırıcıya 8 bin lira kaptırmasının ardından, şikayetlere bir yenisi daha katıldı. M. Ü isimli kişi, emniyet müdürlüğünde verdiği ifadesinde, kendisini Emniyet Müdürlüğünde görevli Baş komiser olarak tanıtan bir kişinin 360 lira dolandırdığını iddia etti.

İfadesinde, telefonun diğer ucundaki dolandırıcının, 'Kredi kartınız başkaları tarafından kopyalanmış ve 20 bin TL harcama yapılmış. Bu sebeple bir operasyon yapacağız, hesabınızdan, bizim vereceğimiz hesaba para yatırın' şeklindeki konuşmasına aldanan M.Ü. telefonun ucundaki dolandırıcının talimatı ile hatırlamadığını ileri sürdüğü telefon numarasına 360 TL yatırdı. Şahsın kendisinden tekrar arayarak para talep etmesi üzerine dolandırıldığını anlayan M.Ü. durumu polise bildirdi.

Emniyet yetkilileri ise kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtarak kontör veya para isteyenlere karşı vatandaşların uyanık olması gerektiğini belirterek, hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para talep etmeyeceğinin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2011 Pazartesi 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?