6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Uygarlıklar günyüzüne çıkacak

NİĞDE'DE KAZI ALANI DESTEKLEME PROTOKOLÜ İMZALANDI

Niğde Valiliği ile İtalyan kazı heyeti arasında imzalanan kazı alanı destekleme protokolü ile Niğde'de yaşayan uygarlıklar gün yüzüne çıkartılacak.

Türkiye'nin en ilginç ve gösterişli arkeolojik alanlarından birisi olarak belgelenen ve geçmişi milattan önce 2 bin 500 yıllarına dayanan, Anadolu, Doğu Avrupa ve Asya arasındaki bağlantıyı sağlayan en önemli geçiş bölgesi olan Altunhisar ilçesi için kazı alanı destekleme protokolü Niğde Valiliği'nde imzalandı.

Altunhisar'a bağlı Kınık Höyük bölgesinde 2006-2009 yılları arasında yapılan yüzey araştırması jeomanyetik ve jeoradar görüntülemeler sonucunda bölgenin turizme kazandırılması ve yaşamış uygarlıkların gün yüzüne çıkartılması için düzenlenen protokol imza törenine Vali Alim Barut, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ile İtalyan arkeolog Dr. Lorenzo d'Alfonso ve İtalyan Padova Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Asım Tanış katıldı.

İmzalanan protokol anlaşması gereğince, 5 yıllık süre boyunca kazı çalışmalarını gerçekleştirecek heyete konaklama, yemek, malzemeleri muhafazası için depo, ulaşım için araç ve gerekirse iş makinesi desteği sağlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 10:43:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 11:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?