6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Vali Barut köyleri geziyor

NİĞDE VALİSİNDEN KÖY VE BELDE ZİYARETLERİ

Niğde Valisi Alim Barut, merkeze bağlı köy ve beldeleri ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ile birlikte merkeze bağlı Konaklı, Orhanlı, Gölcük, Bağlama ve Alay beldelerini ziyaret eden Vali Barut, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Belde belediye başkanlarından bilgiler alan Barut, vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinledi.

Ziyaret yapılan yerleşim alanlarında tarım yönünden genellikle patates ve buğday yetiştirildiğini, son yıllarda yem bitkisi olan yonca ve mısıra ağırlık verildiğine dikkat çeken Vali Barut, “Tarıma dayalı bir kentiz ve bu tarımımız genellikle sulu tarım olarak ortaya çıkmakta. Tarımda makineleşmenin yüksek olduğunu, traktör gibi tarım aletlerinin yaygın olarak kullanıldığını görmek bizi memnun etti. Buna rağmen bazı beldelerimizde hayvancılığın azaldığını görmekteyiz. Meyvecilik ise yok olma noktasına gelmiş durumda” dedi.

Merkezde yaşayan vatandaşlar hangi imkanlara sahipse kırsalda yaşayanlarında aynı hak ve imkanlara sahip olduğuna değinen Vali Barut, “Eğitim yönünden önemli bir eksiğimizin olmadığını, öğretmen açığının bulunmadığı görmek bizi mutlu etti. Sağlık yönünden de aile hekimliği veya sağlık evlerimizin mevcut olması devletimizin büyüklüğünü ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

NİĞDE VALİSİNDEN KÖY VE BELDE ZİYARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:09:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram ali kahraman IP: 78.187.36.xxx Tarih : 8.06.2010 23:13:34

sayın valimize çalışmalarının devamını diler.KENDİLELERİNİ  750 SEÇMENİ OLAN  FAKAT YILLARDIR  İÇME SU SORUNU HALLEDİLEMEYEN KÖYÜMÜZEDE bekleriz .çamardı yelatan köyü