3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Vali hayırseverleri ödüllendirdi

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Sosyal Hizmetler Kurumuna yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür ederek ödüllendirdi.

Niğde Grand Otelde yapılan 2008 İl Sosyal Hizmetler Kurulu toplantısı Vali Öztürk'ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Salim Demir, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cumali İnce, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Bahsi, kurula yeni seçilen üyeler ile kuruma yardımda bulunan hayırseverler katıldı.

Klasik hizmet anlayışı ile her şeyin devletten beklenilmemesini, yardımlaşma ve dayanışma mekanizmasının bu gibi konularda devreye girmesi gerektiğinin altını çizen Vali Öztürk, "Hamiyetperver, toplumun derdini bilen ve o dertle dertlenen insanlar bizim için övünç kaynağımızdır" dedi.

Cömertliğin Allah vergisi bir durum olduğunu, ancak her parası olanın cömert olacağı anlamına gelmeyeceğine değinen Öztürk, "Her serveti olana bu tür yardımları yapmak nasip olmaz. Cömert olmak, insanlara yardım etmek Allah vergisidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bor ilçesinde bulunan Ahmet Kuddusi Korunmaya Muhtaç Yaşlı, Özürlü ve Çocuklara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Cavlaz'ın, Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezine hibe ettiği araç nedeniyle kendisine altın madalya verildi. Tamer Gümüştepe ise Rehabilitasyon Merkezi Yetiştirme Yurdu'na yaptığı yardımlardan dolayı şilt ile ödüllendirildi.

 

İha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 17:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?