30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Vali Öztürk verdiği sözü tuttu

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, köy ziyaretleri sırasında kendisinden akülü araç isteyen gence verdiği sözü yerine getirdi.

Niğde Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilköğretim öğrencisi engelli çocuğa akülü araba hediye edildi.

Valilik binasında düzenlene törene Vali Sebahattin Öztürk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şahin Mercan, engelli öğrenci ile ailesi katıldı.

2 bin 500 liraya alınan akülü aracın teslim töreninde konuşan Vali Öztürk, "Öğrenci kardeşimize daha önceden söz vermiştik ve bugün sözümüzü yerine getiriyoruz. Engelli olmak suç değil her insan bir engelli adayıdır. Bunu unutmadan çevremizdeki, hayatımızdaki engellilerimize acımak yerine onlara normal bir vatandaşmış gibi hoşgörülü ve saygılı davranmamız gerekiyor" dedi.

Akülü aracına kovuşan Aşlama Köyü Mukadder Bayatlı İlköğretim Okulu 7. sınıfı öğrencisi İlyas Şengül'ün mutluğu gözlerine yansırken konuşmakta güçlük çekti. Şengül, "Bana bu mutluluğu yaşatan valimize çok teşekkür ediyorum. Artık birilerinin yardımı olmadan tek başıma okuluma gidip gelebileceğim. Bunun için çok mutluyum. 2 yaşında geçirdiğimi kas hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkûm yaşıyorum ne yazık ki tedavisi de yok. Ancak buna rağmen hayata tutunmaya çalışıyorum ve en büyük hedefim öğretmen olmak" diye konuştu.

Hediyesi alan İlyas, valilik binası içerisinde yeri arabasıyla tur atarak, sevincini ailesiyle paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?