30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Vali Öztürk yılın kadınlarını kabul etti

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, kadınların özel günlerde hatırlanmasının ve hediyelere boğulmasının doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yılın kadını seçilen emekli öğretmen Meliha Aydın, ev kadını Zeliha Toprak ve şehit eşi Sahre Polat'ı makamında kabul eden Vali Öztürk, misafirlerine elleriyle şeker ikram etti.

Plaket törenine AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Bahsi de katıldı. Kadınların, sadece belirli günlerde hatırlanmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Vali Öztürk, “Bu ülkenin yarısını kadınlarımız oluşturuyor. Erkelerin ne hakkı varsa, hangi imkanlara sahipse, kadınlarımız da aynı ölçüde hak ve imkanlara sahip olmalılar. Bize düşen pozitif ayrımcılıkla hak ettikleri yere ulaşmalarını sağlamak. Geri kalanını ise kadınlarımızın yapması gerekmektedir” dedi.

Ekonomiden siyasete, hayatın her evresinde kadının vazgeçilmez bir rolü ve etkinliğinin olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, yılın kadını seçilen misafirlerine plaketlerini verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 12:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?