3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Vali Öztürk'ten anne-babalara uyarı!

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, bu çağda okuma yazma bilmemenin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, eğitim masrafları gerekçe gösterilerek çocukların okula gönderilmemesinin mazeret olamayacağını söyledi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ile birlikte merkeze bağlı Dündarlı beldesinde incelemelerde bulunan Vali Öztürk, vatandaşlardan çocuklarını okula göndermelerini istedi. "Çocuklarınızı mutlaka okula gönderin" diyen Vali Öztürk, "Eğitim ciddiye alınması gereken bir konudur. 'Ben çocuğumu okula gönderemiyorum, maddi durumum iyi değil' mazeretini kesinlikle kabul etmiyoruz. Valilik olarak maddi durumu iyi olmayan çocukların masraflarını zaten karşılıyoruz. Bundan sonra da karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

Çocukların ilköğretim ve liseye gitmemesinin kabul edilemeyeceğine değinen Vali Sebahattin Öztürk, "Muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza, anne-babalara tekrar tekrar sesleniyorum. Çocuklarınızı mutlaka okula gönderin. İlköğretim zaten zorunlu, lise de birkaç yıl içinde zorunlu olacak. Ceza hiç istemediğimiz, en son başvurmak zorunda kaldığımız bir durum. Önemli olan yasanın ön gördüğü şekilde bu çocuklarımızı eğitim hakkından yoksun bırakmamak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:35:26
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 18:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?