2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Vali'den destek geldi

Niğde(Özel) Niğde Valisi iken yaklaşık iki yıl önce Erzincan Valiliğine atanan Refik Arslan Öztürk Niğdeli gazeteci- yazar Ömer Fethi Gürer’in Ferit Şahenk’e ‘Niğde’ye yatırım yapın’ çağrısına destek olmak amacı ile Ferit Şahenk’e bir mektup yazdığı öğrenildi.

Vali Öztürk, Niğde ile ilgili anılarına da yer verdiği mektubunda Hançerli köyü su kaynaklarının değerlendirilmesi için çağrıda bulundu. Ayrıca Niğde’de ağaçlandırma alanı da göstererek ağaçlandırmaya katkı sağlamalarını da istedi.

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk mektubunda, Ömer Fethi Gürer’in yazılarınada değinerek şu ifadelere yer verdi:

‘Niğde gazetelerinde Ömer Fethi GÜRER Beyin köşe yazıları yayınlanır. 15-20 yıl bitip tükenmeyen enerji, inanç, sabır ve samimiyetle yazılmış yazılar bunlar. Hemen hepsi Niğde’ nin geleceği, halkının daha mutlu olması, tanınması-tanıtılması içindir. Sorunları gören, onlara çözüm yollarını gösteren yazılar. Ben çok yararlandım, hem de pek çok.

-Gümüşler Manastırı’ nın temizlenmesi, kurtarılması ve çevresinin düzenlenmesi ( Koruma çitlerinin demirleri Beyefendi’ nin mezarı için kullanılanlardan arta kalanlardı.)
-Andaval Kilisesinin koruma altına alınması.-

Evinizin arkasındaki bir vesileyle sizin de gördüğünüz Kilisenin temizlenmesi,
- Cullaz Sokağı koruma projesi.Kemerhisar’ daki antik Tyana Kentinin kurtarma kazılarının başlatılması,
Hep onun yazılarından esin kaynağı olmuştu. Esen Bey Türbesi ve yanındaki mescit (kiremitleri sizin evin bakırla değiştirilen çatısından çıkanlardır.) Ve Şerif Ali Türbesi ile bazı çeşmelerin restorasyonlarında fikir sahibi odur. Kısacası olumlu, akıllı ve yararlı bir insandır kendisi. 13 Aralık tarihli Niğde Anadolu Gazetesinde "Şahenklere Açık Mektup" başlığı altındaki yazısı ilgimi çekti. Örneğini gönderiyorum. Önerisini inceletmeye değer gördüğümü ifade ederek paylaşmak istiyorum ‘dedeiği mektubunda Öztürk-‘Yazıda kurulacak mütevazi bir fabrikada paketlenerek Niğde ekonomisine kazandırılmasını ve Tansaşlar da satılmasını önerdiği su kaynaklarından birisi ve en güzeli Hançerli Köyündedir. Hançerli Köyü Niğde Organize Sanayi Bölgesine çok yakındır. Patates işlemek için Doğuş adına alınan arsaya daha da yakındır. Su fabrikaya cazibesiyle gelebilecek eğim ve kotlardadır üstelik. İçenler sizlere "su gibi aziz olun" diye dua edeceklerdir. ‘diye belirtti.
Vali Refik Arslan Öztürk Ferit Şahenk e yazdığı mektupta aynen şunları belirtti.
Sayın Ferit ŞAHENK
Doğuş Hold.Genel Müd.
İSTANBUL
Ayhan Şahenk Beyefendi’ nin rahmete erdiği dönemlerde Niğde Valisiydim. 2 kez çok uzun süren görüşmelerimiz olmuş, kendisini yakından tanımış, görüş ve düşüncelerini dinledikten sonra kendilerine "Keşke ülkemizin yönetiminde de bu fikirler ve anlayışlar hakim olsa" demiştim.
Sizinle de cenazenin Niğde’ ye gelmesi, defin işlemleri ve başsağlığı temennileri vesilesiyle tanışmıştık. Niğde Spor için Belediye Başkanı, Alay Komutanı, Emniyet Müdürü ile birlikte Emirgandaki ofisinize gelmiştim. Beyefendi, yılbaşı ve bayramlarda bizleri kutlayan kartlar göndererek hal hatır sorup sual ederdi. Tanıdığım bu değerli aileye cevabını hiç almamış olsam da şimdilerde ben hep yazıyorum. Yazacağım da.
İki yıldır Erzincan’ dayım. Niğde ile bağlarımı eş-dost vesilesiyle sürdürüyorum. Sayın Vali dostluğuna çok önem verdiğim bir arkadaşımdır. Arada bir gönderilen gazetelerle haberler alıyor, Niğdelileri güzel duygularla yadediyorum. Sırf bağlarımız sürsün diye Garanti Bankasındaki aile hesabımız da orada duruyor.
Düzenlediğiniz bir konferans vesilesiyle gittiğiniz Niğde’ de anneniz ve kardeşlerinizle birlikte bir fotoğrafınız mahalli bir gazetede yayınlanmıştı. Ailenin önemi adına güzel ve çok anlamlı mesajlar içeriyordu. Türk toplum yapısının sağlamlığının harcı bana göre ailedir. Korunması ve üzerine toz kondurulmaması gereken bir yüksek değerimizdir.
Niğde gazetelerinde Ömer Fethi GÜRER Beyin köşe yazıları yayınlanır. 15-20 yıl bitip tükenmeyen enerji, inanç, sabır ve samimiyetle yazılmış yazılar bunlar. Hemen hepsi Niğde’ nin geleceği, halkının daha mutlu olması, tanınması-tanıtılması içindir. Sorunları gören, onlara çözüm yollarını gösteren yazılar. Ben çok yararlandım, hem de pek çok.
- Gümüşler Manastırı’ nın temizlenmesi, kurtarılması ve çevresinin düzenlenmesi ( Koruma çitlerinin demirleri Beyefendi’ nin mezarı için kullanılanlardan arta kalanlardı.)
- Andaval Kilisesinin koruma altına alınması,
- Evinizin arkasındaki bir vesileyle sizin de gördüğünüz Kilisenin temizlenmesi,
- Cullaz Sokağı koruma projesi,
- Kemerhisar’ daki antik Tyana Kentinin kurtarma kazılarının başlatılması,
Hep onun yazılarından esin kaynağı olmuştu. Esen Bey Türbesi ve yanındaki mescit (kiremitleri sizin evin bakırla değiştirilen çatısından çıkanlardır.) Ve Şerif Ali Türbesi ile bazı çeşmelerin restorasyonlarında fikir sahibi odur. Kısacası olumlu, akıllı ve yararlı bir insandır kendisi.
Niğde Anadolu Haber’de "Şahenklere Açık Mektup" başlığı altındaki yazısı ilgimi çekti. Örneğini gönderiyorum. Önerisini inceletmeye değer gördüğümü ifade ederek paylaşmak istiyorum.
Yazıda kurulacak mütevazi bir fabrikasının paketlenerek Niğde ekonomisine kazandırılmasını ve Tansaşlar da satılmasını önerdiği su kaynaklarından birisi ve en güzeli Hançerli Köyündedir. Hançerli Köyü Niğde Organize Sanayi Bölgesine çok yakındır. Patates işlemek için Doğuş adına alınan arsaya daha da yakındır. Su fabrikaya cazibesiyle gelebilecek eğim ve kotlardadır üstelik. İçenler sizlere "su gibi aziz olun" diye dua edeceklerdir.
İkinci bir hususu da ifade etmek istiyorum. Beyefendi sağlığında Kayardı Vadisine bakan yerde Belediyeden ekilip dikilmeyen arazi satın almıştı. Epeyce büyük bir arazi. Orada otel inşa edecekti. Otelin maketini de görmüştüm malikanelerinde. Sonra o proje değiştirildi. Daha sonrada projeden tümüyle vazgeçildiğini öğrendim. Arazi tel örgü içerisine alınmış, kulübeden biraz daha büyükçe bir bina da yapılmıştı içerisine. Bekçisi olmayan yerler şuradan-buradan tahrip edilir, koruma telleri kopar, direkleri devrilir. Oysa o teller ve direklere epeyce bir masraf edilmişti. TEMA ile işbirliği yapılarak alana meşe palamutu, çam ve sedir dikilerek bir hizmet sunulabilinir, boş kalması önlenir. Vakfın gerçekten çok değerli ve dostum olan Genel Müdürü Sayın Zafer ERASLAN Bey bunu çok kısa süre içerisinde gerçekleştirir inancındayım.
Önemserseniz şayet Niğde için görüş ve düşüncelerimi her zaman sunabilir bundan da mutluluk duyarım.
En iyi dileklerimi ve saygılarımı sunarım.
Refik Arslan Öztürk
Erzincan Valisi

Ömer Fethi Gürer
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 12:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?