3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Validen şehit ailelerine ziyaret

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, şehitlik makamının hem uhrevi hem de dünyevi açıdan ayrı bir öneminin olduğunu belirterek, toprak parçasını arazi olmaktan kurtaran tek şeyin üzerinde akan şehit kanları olduğunu söyledi.

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Vali Öztürk, Dernek Başkanı Ferhat Savaş'a başsağlığı diledi.

Türk milletinin şehitlerimizin hepsine minnettar olduğunu ifade eden Öztürk, "Her ülke için, vatanı, milleti için ölme tanımı vardır ama bizim için özel bir tanımdır. Bu makam hem dünyevi, hem de uhrevi bir anlam taşımaktadır. Bu topraklar üzerinde yaklaşık bin yıldır birliğimizi bütünlüğümüzü hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu süre içerisinde defalarca, binlerce şehit verdik. Şu anda da iç güvenlikle ilgili yaşamış olduğumuz mücadeleler sonucunda halen şehit vermeye devam ediyoruz. Gönül arzu etmiyor ama bundan sonra da verilmeye devam edecek. Vatanın birliği bütünlüğü söz konusu olduğu zaman Türk çocukları gözünü kırpmadan gereken fedakarlığı gösterecektir. O bakımdan bu topraklarda yaşıyorsak bunun bir bedeli vardır. Toprağın arazi parçasından vatana dönüşmesinin bedeli böyledir. Çok arzu edilen istenen bir şey değildir ama ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. Sizlerin şahsında bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ferhat Savaş ise, 1990 yılından bu yana Niğde'nin 8'i polis 126'sı asker olmak üzere 134 şehidinin olduğunu belirterek, "Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Biz de bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyor ve anneler günü nedeniyle bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Bu vatan annelerin gözyaşları ve inançlarıyla kurulmuş ve yine aynı şekilde savunulacaktır" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 14:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?