2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Validen şehit ailesine ziyaret

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, beraberindeki heyetle birlikte Niğdeli şehit uzman çavuş Özkan Öztürk'ün ailesini ziyaret etti.

Vali Öztürk, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naci Aydın ve İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile birlikte PKK terör örgütünün 16 Temmuz 2006 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesi Yazkonağı Karakolu'na düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan uzman çavuş Özkan Öztürk'ün ailesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında metanetini koruyan şehit annesi Remziye Öztürk, çocuklarının vatan uğruna canını verdiğini ve bu nedenle ortada üzüntü duyulacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Vali Öztürk ise, 85 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca çok şehit verildiğini ve vatan için gerekirse verilmeye de devam edileceğini belirterek, "Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Gün birlik, bütünlük günüdür. Ülkemizin düşmanı çok, bu nedenle bugün ve bundan sonraki günlerde bize birlik ve bütünlük lazım. Şunu iyi bilelim ki, ne zaman iki yakamız bir araya gelse memleketi bölmeye çalışanlar o nispette artıyor" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarına da, bu topraklar uğruna canını ortaya koyan evlatlarını da korumaya kefil olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, "Siz müsterih olun. Evladınız en güzel makama yerleşti. Bize düşen görev onun arkasından ağıt yakmak değil, ölüm için sevinilmez ama yükseldiği makam için sevinmektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 15:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?