30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Validen yatırımlara inceleme

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Özel idaresi tarafından köylerde gerçekleştirilen yatırım ve çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Son olarak Bor ilçesine bağlı köylerde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Öztürk, il genelindeki bir çok projenin zamanından önce tamamlandığını belirterek, "Köylerde özellikle sulamaya önem veriyoruz. Bu bağlamda sulama göletleri bizim için ayrı bir öneme sahip. Ancak bunun yanında köylünün sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Bu doğrultuda il genelinde önceden belirlediğimiz 55 köye köy evi yaptırıldı. Tanesi 45 bin liraya mal olan bu evlerin 13 bin 500 lirasını İl Özel İdaresi karşıladı. Geri kalan kısmının ise malzemeleri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından karşılandı. Bu evler aynı zamanda doğal afetlerde Koordinasyon Merkezleri olarak da kullanılacak. Bu yatırım 2 milyon 475 bin lira tutarında bir yatırımdır ve Türkiye'de sadece Karaman ve Niğde'de yapıldı. Diğer yandan köy evlerinin yanına çocuklarımızın gelişimi için çocuk parkları yaptırıyoruz" dedi.

Vali Öztürk, Türkiye genelinde il olarak bir çok alanda ilk sıralarda yer aldıklarını ifade ederek, "Ulukışla ilçesindeki birkaç köy haricinde kent genelinde kanalizasyonu olmayan köy kalmadı. Ayrıca yine il genelinde içme suyu olmayan, yolu asfaltlanmayan köyümüz yok ve kanalizasyonu bulunmayan köylere 2009 yılının sonuna kadar şebekeleri döşenmiş olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yelatanlı IP: 78.163.150.xxx Tarih : 30.05.2009 21:47:17

sayın valimizden  çamardıya bağlı yelatan köyündeki su sorununu gidermesini de temenni ederiz