30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Vasiyet yerine getirildi

NİĞDE'DE VEFAT EDEN HAYIRSEVERİN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Niğde'de vefatından önce eğitime 5 okul kazandıran hayırsever Necla Filibeli'nin vasiyeti üzerine Murtaza köyündeki okula 5 ek derslik yaptırılacak.

Eğitime kazandırdığı okullardan dolayı fahri hemşerilik beratı verilen ve 5 yıl içinde eğitime 5 okul birden kazandıran Necla Filibeli yakınlarına, öldükten sonra bir okul daha yaptırılmasını vasiyet etti.

Kısa süre önce hayatını kaybeden Necla Filibeli'nin yeğeni Nazmi Filibeli, Necla Filibeli'nin vasiyetini İl Milli Eğitim Müdürü'ne bildirerek, bir okul daha yaptırmak istediklerini söyledi. Çiftlik ilçesi Murtaza köy okuluna yaptırılacak 5 ek dersliğin protokol törenine Niğde Valisi Alim Barut, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Filibeli ailesi adına Kemal Avcu katıldı. Törende konuşan Vali Alim Barut, insana yapılan hiçbir yatırımın boşa yapılmadığını belirterek, Necla Filibeli hanımın yaptığının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Filibeli ailesi adına imzayı atan Kemal Avcu ise rahmetli Necla Filibeli'nin 5 yıl içinde kırsal kesime okul yaptırdığını ifade ederek, "bu nedenle 6. okulunu da Murtaza köyüne yaptırmayı uygun gördük. Bu okulumuzla o köydeki öğrencilerimizi hayata ve topluma kazandırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Murtaza köyüne yaptırılacak olan 5 ek dersliğin protokolü imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 18:36:00
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?