6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Vergi Haftası kutlanıyor

NİĞDE'DE VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI

Niğde Defterdarı Cabir Döner, bir ülkede huzur, rahatlık ve sosyal yaşam arzu ediliyorsa bunun tek kaynağının vergi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Vergi Haftası, Niğde'de değişik etkinliklerle kutlanıyor. Vergi bilincini oluşturmak, yerli üretimi artırmak ve istihdamın genişlemesini sağlamak amacıyla Vergi Haftası'nın önemli olduğunu belirten Niğde Defterdarı Cabir Döner, “Bu yıl etkinliklerimizde geçtiğimiz yıllara oranla vergi bilincini daha fazla yerleştirmek için çaba göstereceğiz. Yerli üretimi teşvik etmek ve bütün alışverişlerimizin yerli üretimden yapılmasını temin etmek bizim öncelikli görevlerimiz. Böylece istihdamı genişletebiliriz. Verginin bütün ihtiyaçlarımızın ana karşılığı olduğunu unutmamalıyız. Bir ülkede sükun, huzur, rahatlık, sosyal yaşam arzu ediliyorsa bunun tek kaynağının vergi olduğunu bütün mükelleflerimizin ve meslektaşlarımızın bilmesini arzu ediyoruz” dedi.

İl Defterdarı Cabir Döner ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Zeren, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Maddi kaynak olmadan hiçbir teşkilatın yaşayamayacağını, buna devletlerin de dahil olduğunu ifade eden Vali Alim Barut, “Vergi devletin temel öğelerinden birisidir. Verginin iki yanı var. Birisi devlet açısından vazgeçilmez oluşu, diğer yanı ise adaletli olarak dağıtılmış olmasıdır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 18:24:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?