6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Vergi Haftası kutlanıyor

NİĞDE’DE VERGİ MÜKELLEFLERİNE ZİYARET

Niğde Defterdarı Cabir Döner, verginin kamu hizmetleri için çok önemli bir kaynak olduğunu belirterek, mükellefin ayağına giderek mükellefe devletin şefkatini gösterdiklerini söyledi.

Vergi Haftası, Niğde’de yapılan değişik etkinliklerle kutlanıyor. İl genelinde ilk kez yapılan uygulama ile mükellef ziyaretleri başlatan İl Defterdarı Cabir Döner, 20 yılın üzerinde mükellef olan ve vergisini hiç aksatmayan işyerlerini ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi. Verginin devletin temel kaynağı olduğunu ifade eden Döner, kamu hizmetleri kaynaklarının yüzde 90’ının toplanan vergilerden karşılandığını hatırlattı. Döner, “Bu nedenle mükelleflerle idareyi kaynaştırma, sorunlarını birebir görüşmek suretiyle kaynağında çözme, ‘Devletin sadece bürokratik yönünü gösteriyorlar’ serzenişinde bulunulduğu için bunu özellikle mükellefin ayağına gitmek suretiyle devletin şefkatini ve sunduğu hizmeti ayağına kadar götürdüğümüzü göstermek amacındayız. Dolayısıyla her zaman mükelleflerimizin yanında olacağız, onların sorunlarını eğitsel manada dinleyeceğiz ve yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Önceden belirlenen yedi işletmeyi ziyaret eden Cabir Döner ve defterdarlık çalışanları teşekkür belgelerini vererek, başarılarının devamını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 10:58:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 11:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?