2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yardımlar artık evlere teslim edilecek

Niğde Vali Yardımcısı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Salim Demir, fakir ve muhtaç ailelere yapılan ayni yardımların bundan sonra görevliler tarafından evlere teslim edileceğini bildirdi.

Demir, kömür yakacak, yiyecek, giyecek gibi yardımların görevliler tarafından vatandaşların evlerine kadar götürüleceğini, para yardımlarının ise hak sahibi vatandaşların banka hesaplarına yatırılacağını ifade etti. Niğde SYDV’nin bilgisayar otomasyonuna geçeceğini kaydeden Vali Yardımcısı Salim Demir, vakfın bütün işlemlerinin bilgisayar aracılığıyla yapılacağını, vakıftan yardım alan vatandaşların, tek tek bilgisayara kaydedileceğini dile getirdi. Demir, şunları söyledi:

"Vatandaşlar fakirlik derecesine göre kaydedilecek. 1., 2. ve 3. derecede olan vatandaşlar için ayrı ayrı dosyalar açılacak. Ayrıca vatandaşlar ikametlerine göre mahalle, köy veya kasaba olarak bilgisayara işlenecek. Bütün ayni yardımlar, evlere teslim edilecek. Ayni yardımları teslim edecek olan vakıf görevlilerinin üzerinde SYDV yazan iş önlükleri bulunacak. Nakdi ödemeler ise banka hesaplarına yatırılacak."

Niğde’de 22 bin kişinin vakıf yardımlarından faydalandığını belirten Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2004 yılının ilk 10 ayında, 22 bin 928 ihtiyaç sahibi aileye 1 trilyon 207 milyar liralık ayni ve nakdi yardım dağıtıldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 15:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?