30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Yatalak hastalara evde bakım

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi, evde bakım hizmetini Niğde Valiliği'nin desteği ile devreye soktu.

Niğde'de, yatalak ve sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar hasta olanlar için gerekli sağlık hizmeti hastanın ayağına kadar getiriliyor. Evde bakım hizmetini devreye sokan Niğde Sağlık İl Müdürlüğü, ilk evde bakım hizmetini Bor Caddesi üzerinde bulunan Arısoylar Apartmanı'nda ikamet eden 79 yaşındaki Halime Bali'nin evinde vermeye başladı.

İlk uygulamaya Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, AK Parti İl Başkanı Yaşar Ataç, Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaöz ve gezici sağlık ekibi katıldı.

Evde bakım hizmetlerinin kapsamlı bir şekilde 1 Haziran tarihi itibariyle başlatıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, "Hastaneye gelmeye imkanı olmayan, yerinden kalkamayan yatalak hastaların pansumanlarını, tedavilerini ve ayrıca hastanın ailesini de hastalık hakkında eğitmek için böyle bir uygulamayı başlattık. Bu hizmet çerçevesinde Halime hanım ilk hastamız. Sağlık memurları, uzman hekim, pratisyen hekim ve gerektiğinde de branş uzmanlarından oluşan gezici bir ekip kurduk. Donanımlı araçları olan bu gezici ekibimiz, kendilerine başvuran hastalarımızın talep formlarını kabul ediyor ve daha sonra ekibimiz hastaya belirttiği saatte gelerek elektro kalp grafiği dahil olmak üzere gerekli muayene ve kontrollerini yapıyor. Yakınlarına da eğitim verip pansuman, enjeksiyon gibi gerekli medikal tedavilerini gerçekleştiriyorlar" dedi.

Vali Sebahattin Öztürk, uygulamanın İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi'nin özel gayretleriyle hastane yerine hastanın kendi evinde, hastaneye gelemeyen hastalar için yapılmış bir hizmet olduğunun altını çizerek, "Bunda maksat hastaların hem tedavilerini, hem de hastalık hakkında hasta yakınlarının eğitimlerini sağlamaktır. Son yıllarda sağlık konusunda ülke genelinde büyük hizmetler ve gelişmeler oldu ama bu uygulama ile gerçekten hastaneye gidip gelmekte zorluk çeken vatandaşlarımızın ayağına sağlık hizmetini getirdik. Bu projeyi hayata geçiren İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanemize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ilimizde böyle bir hizmetin başlatılmış olmasından son derece mutluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 08:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?