2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yazıcıoğlu destek için Niğde'de

Niğde Bağımsız Milletvekili Adayı eski Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Bünyamin Karataş'a destek vermek için Niğde'ye gelen BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.


AK Parti'nin tek başına iktidar olacağı imkan bulunmazsa ve az bir eksiği olursa destek vereceklerini ifade eden Yazıcıoğlu, aynı durumun MHP için de geçerli olduğunu belirterek, "Eğer Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olacak az bir eksiği olursa onlara da yardımcı oluruz. Bu yanlış anlaşılmamalı, AK Parti'ye destek oluruz ama MHP'ye destek olmayız anlamına gelmemeli. Biz düşman kardeşler filan da değiliz" dedi.


Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Cumhurbaşkanını meclis seçsin diyoruz, 'Seçtirmem' diyorsun. Halka seçtirelim diyoruz 'Halk diktatör seçer seçtirmem' diyorsun. Ne diyorsun, illa benim dediğim olacak diyorsun öyle mi?" diyerek tepki gösterdi.


Irak'ta Türkmenlere yönelik saldırıları da eleştiren Yazıcıoğlu, Irak Türkmenlerinin kendilerini sahipsiz ve yalnız hissettiklerini ifade ederek, "Türkmenlere, Saddam döneminde inanılmaz işkenceler ve katliamlar yapıldı. Saddam gitti şimdi Bush'un kukla rejimi geldi ve bu kukla rejim de aynı zulmü, baskıları yapıyor. Türkmenler seçimlerde dışlandı şimdi yapılacak olan referandumda gerçek güçlerini ve sayılarını göstermemeleri için eziyet görüyor, dışlanıyor ve katliama uğruyorlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 16:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?