2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yeni Rektör Yardımcısı Bilginoğlu

Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu getirildi. Prof. Dr. Adnan Görür’ün Rektör Yardımcısı olarak görevlendirilmesi sonrasında boş olan diğer Rektör Yardımcılığı kadrosuna Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu atandı.

Kısa bir süre önce Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Ana Bilim Dalı’ndan Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne geçen Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesi gereğince Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Daha önce fakülte dekanlığı yanı sıra bir çok idari görevde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu, 1953 yılında Mersin’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu.

1976 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu, 1983 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Ana Bilim Dalı’nda Yardımcı Doçent, 1988 yılında Doçent, 1997 yılında Profesör oldu.

Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Üniversite – Sanayi İşbirliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Dekanlığı gibi görevlerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu, Enerji Teorisi ve Politikası, Rekabet Teorisi ve Politikası, Maliye Teorisi ve Politikası, Çevre Teorisi ve Politikası, Bölgesel Gelişme gibi konularda bilimsel çalışmalar yapmaktadır.


Lokman Zor - Kenthaber / Niğde
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 12:17:44
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 15:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?