30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Yeni yönetim iş başında

İstanbul Niğde Kültür ve Yardımlaşma Derneği genel kurulu yapıldı.41 üyenin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Avcı tarafından yaptı.

Doğan Avcı bu dönem başkanlık için aday olmadığını iki dönemdir yürütüğü başkanlığı ve yıllardır süren yöneticilik döneminde amaçlarının Niğdelileri bir ve bir arada tutmak olduğunu belirterek İstanbul Niğde Yurdu satılmasını eleştirdi.

Niğde İl Genel Meclisi’nin aldığı karar sonucunda, Niğde İl Özel İdaresi mülkiyetinde olan ve Niğdeli üniversite öğrencilerinin kontenjanlı girebildiği Öğrenci Yurdu’nun sembolik bir bedel karşılığı, Kredi Yurtlar Kurumu’na satılmasına yanlış olduğunu çok yerde anlattıklarını ve milletvekilleri dahil her yere ulaştıklarını ancak sonuç alamadıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.

Divan Başkanı Cahit Aydın, Başkan yardımcıları İbrahim Arıkan ve Arif Yalçın olduğu genel kurulda gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer bir konuşma yaptı. Gürer Dernek binasını alan başkan Süleyman Bozbuğa’nın emeklerini anarak o dönemde yönetimde olduğunu ve derneğe olan ilgisinde yüksek olduğunu anımsatıp o yıllarda yönetici ve emek verenlerle son başkan Doğan Avcı çaba ve çalışmalarına teşekkür etti.

Ömer Fethi Gürer İstanbul’Da 300 bin civarında Niğdeli olmasına karşın gereken örgütlülüğün sağlanamadığını belirtip birbrimizi eleştirip hangi partiden kimin adamı nereden hangi köyden demeden birbirimizi sevip sahiplenmeliyiz. Biz birbirimizi ötelemeye destek olmaya başlar isek Niğde içinde yararlı işler üretiriz dedi. Ömer Fethi Gürer Niğde çok göç verdiğine dikkat çekerek her on yılda Niğde merkezde yapı değişiyor. Niğdeli dahi niğdenin değerlerini yeterince görmüyor fark etmiyor. Niğde tarihi kitabında Niğde ilini anlatmaya çalıştım bir o kadar daha yazacaklarım var. El ele gönül gönüle Niğde için emek ve çaba vermeye devam edelim dedi. Daha sonra gezgin yazar şair Dursun Özden konuşma yaptı. Özden Niğde için önemli şahsiyetler adına etkinlikler yapılması dergi çıkarılması daha geniş bir yaygınlık sağlanmasını önerdi.

Yayıncı yazar Vahit Mahmatlı’da yeni dönemin program ve planlanarak dündeki eksiklikleri doğru saptayım geleceği doğru oluşturmak için yola çıkması gerektiğini belirtti. İş Adamı Şenol Bengü’de Niğde ilinin sorunları ve yapılması gerekenlere değindi. Nejla Filibelinin vefatı sonrası dernek başkanı Doğan Avcı ile cenazeye katıldıklarını ama Niğde 5 okul yaptırmış olan Filibeli cenazesine dahi yeterince Niğde yönetenlerin ilgi gösterememesinin bir eksiklik olduğunu vurguladı. Niğde adına her çaba ve çalışmaya varım dedi. Eski başkanlardan Arif Yalçın’da yıllarca emek verdiğimiz derneğimizin gelişmesi adına yapılacak çaba ve çalışmalarda her zaman varız diye konuştu.

Merve Göksel’de dernek çalışmalarında faal uğraş vereceğin ve bayanlarında dernekte daha yoğun uğraşması için çaba göstereceğini söyledi. Açıklanan listede adı bulunan Ömer Fethi Gürer iki dönem dernek yönetiminde bulunduğunu, ayrıca Niğde ile ilgili dört kitap daha yazmakta olduğunu belirtip bu nedenle yeni arkadaşların görev alması isteyerek yerine isim önerdi. Genel kurula yaptığı açıklama ışığında listede değişikliğe gidildi. Niğde Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni başkanı Halil Gül başkanlığında şu isimlerden oluştu Halil Gül yaptığı teşekkür konuşmasında sorunları bildiklerini çözümlerini de düşündüklerini yeni dönemde Niğde derneğini çok aktif kılmayı hedeflediklerini belirterek verieln desteğe teşekkür etti.
 

YÖNETİM KURULU(ASİL)

1 HALİL GÜL
2 HALİL İBRAHİM AVCI
3 ALİ ULUSOY
4 MERVE GOKSEL
5 MUSTAFA KARAZEYBEK
6 MUHİTTİN ŞAFAK
7 LÜTFÜ BOZKUŞ
8 ALİ GÜNDÜZ
9 KEMAL ÇELİKER
10 ŞENOL BENGÜ
11 VAHİT MAMATLI
12 KEMAL AVCU
13 YUNUS COŞGUN
14 TALİP PINAR
15 ŞABAN TUNCER
 

YÖNETİM KURULU(YEDEK)

1 MEHMET ÖZTÜRK
2 ADEM TEMUROK
3 YASİN ÜNLÜ
4 ŞULE İNAN
5 ERCAN AVŞAR
6 NURETTİN YEŞİLDAL
7 CAHİT AYDIN
8 MEHMET ZEKİ MALIÇOK
9 AZMİ GÖKTAŞ
10 MUSTAFA YAVUZ
11 SİNAN KILIÇ
12 ÜNAL ECEMİŞ
13 İDRİS ERTUFAN
14 ATİLLA YAVUZ
15 MEDİNE AKYILDIZ

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 12:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?