2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yeşil kart istismarının nedeni kayıt dışı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bütün engellemelere rağmen BMW'ye binen ancak yeşil kart sahibi olan insanların bulunduğunu belirterek, konunun derinliğinde kayıt dışı ekonominin yattığını söyledi. 

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Niğde'ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam saatlerinde Niğde Grand Otel'de düzenlenen "Sağlıkta Dönüşüm Programı İzleme ve Değerlendirme" toplantısına katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Niğde ve genelindeki sağlık hizmetlerinin memnuniyet verici düzeyde olduğunu ifade etti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın BMW'ye binip yeşil kart taşıyan insanlar olduğu yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bakan Akdağ, konunun özünde kayıt dışı ekonominin yattığını belirterek, 

"Yeşil kart yoksul kardeşlerimizin aslında büyük ölçüde ihtiyacını görüyor. Bunu istismar edenler yok mu? Elbette olabilir. Nasıl istismar ediyor deyince, biraz işin derinine inmek lazım. Türkiye'de maalesef kayıt dışı yaygın. Dolayısıyla valilerimiz, kaymakamlarımız bu konu üzerinde son derece hassaslar. Biliyorsunuz biz bütün yeşil kartları elden geçirdik ve bir sürü yeşil kart iptali yapıldı. Ama bu meselede ilgili mülki idare amirlerimizce veya kurulan sistemle kayıt dışı ekonomik hareket yeterince takip edilememişse, nadiren de olsa bu şekilde yeşil kart alan vardır. Ama açık söylemek gerekirse şu anda yeşil kart sahibi vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu buna müstahak insanlardır" dedi. 

Yeşil kart sisteminde dengenin iyi tutturulması gerektiğinin altını çizen Recep Akdağ, sistemin çok katı tutulması durumunda gerçekten ihtiyacı olanların yeşil kart alamayıp mağdur olacağını, sistemin gevşek tutulması durumunda ise israf olacağına işaret ederek, "Maliye Bakanımızın ifadesi doğrudur, fakat bunlara karşı mülki idare amirlerimiz meseleyi dikkatli bir biçimde takip edeceklerdir. Ama olay biraz kayıt dışıyla alakalıdır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 11:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?