2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yeşil Kartlı çift gayrimenkul zengini çıktı

Niğde’de, Yeşil Kart sahibi bir çiftin gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı.

Yolsuzluğa karışan tapu memuru görevden alınırken, Vali Gündüz Beder, gayrimenkul zengini çiftin faydalandığı bütün devlet yardımlarının iki katı olarak geri alınacağını söyledi.

Yeşil Kart sahiplerine yapılan iyileştirmeler, suistimalleri beraberinde getirdi. Niğde’de Yeşil Kart’tan faydalanmak için gerekli kurumlara müracaatta bulunan bir aile, bütün kurumları atlatarak Yeşil Kart sahibi oldu. Niğde Valisi Gündüz Beder’e yapılan bir ihbar sonrası ortaya çıkan olayda, yolsuzluk iddialarına adı karışan bir tapu memuru görevden alındı.

Vali Gündüz Beder, ismi açıklanmayan bir beldede, E.B. isimli bir vatandaşın eşine ve kendisine Yeşil Kart almak için gerekli kurumlara müracaat ettiğini, tapu, trafik, tarım başta olmak üzere ilgili kurumlarda yapılan araştırmalar neticesinde bu vatandaşlar üzerine kayıtlı herhangi bir şey çıkmaması üzerine Yeşil Kart sahibi olduklarını belirtti.

Duyarlı bir vatandaşın ihbarı sonucu konuyu araştırdıklarını ifade eden Vali Beder, "Bir tahkikat yaptırdık. Yapılan tahkikat sonucu bu kişilere ait 1 adet traktör ve gerekli ekipmanı, 130 adet küçükbaş hayvan, kendisine ait 32 parça, eşine ait 14 parça değişik büyüklüklerde tapu kaydı tespit edildi. Bu tapularda 100-200 metre değil, çok büyük araziler. Bunu tespit ettikten sonra hemen bir muhakkik tayin ettim. Tapu dairesinde ’Tapu kaydı yoktur’ diye imza atan ilgili memuru açığa aldık. Diğer taraftan da diğer memurlardan kimlerin kusuru varsa onlar da açığa alınacak. Yani hem idari hem adli yönden soruşturma başlatılacak" dedi.

Hakkı olmadığı halde Yeşil Kart sahibi olan vatandaşa bugüne kadar yapılan bütün harcamaların fazlasıyla geri alınacağını ifade eden Beder, "Ne vermişsek geri alacağız. İlaç giderleri için, tedavi masrafları için epeyce bir para ödemişiz. Bu yapılan gider harcamalarının meblağı çıkartılıyor, icra marifeti ile 2 katıyla geri alacağız. Bir de sahte evrak kullanarak fakir fukaranın hakkını aldığı için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Haksız alınan para, fakir vatandaşlarımızın alınan parasıdır. Hali vakti yerinde olan insanlar bunu alırsa, fakirlerimiz nereden faydalanacak. Onun hakkını gasp etmektedir. Kimse fakirin hakkına el uzatmasın. Vatandaşlarımız böyle bildikleri varsa bana telefonla veya dilekçe ile bilgi versinler. Bana ihbarda bulunan vatandaşlarımızın ismini memurlarıma bile vermiyorum, ihbarcının ismi bende saklı kalacaktır. Söylediği doğruysa o kişi hakkında gerekli işlemi başlatacağız" diye konuştu.

Devletin bir kuruşunu kimseye yedirtmeyeceklerinin altını çizen Beder, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diğer vatandaşlarımın da buna gayret göstermesi lazım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı bu paralar içerisinde fitre ve zekat paraları da var. Fakir ve yoksula yapılan yardımlar vatandaşımızın yardımları ve devletimizin imkanlarıyla yapılmaktadır. Yolsuzluk veya usulsüzlük yapıldığını bile bile söylememek büyük vebal getirir. Vicdani sorumluluğu vardır. Bana bildirsinler, isimleri sadece bende saklı kalacak."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 14:48:24
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP FIRAT IP: 193.140.194.xxx Tarih : 29.03.2005 20:24:29
Öyle umuyorum ki böyle daha çok insan var. Benim önerim yeşil kart sahiplerinin mal varlıklarının daha etkin bir yöntem ile araştırılmasıdır. Sayın valimizi tebrik ediyorum.