2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yetişkinlere özel okuma-yazma kursu

Niğde’nin Çiftlik ilçesinde çeşitli nedenlerle ilköğretimlerini tamamlayamayan yetişkinler, açılan kurslarla okur-yazar oluyor.

Çiftlik Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kurslarına katılan 12 kursiyer, 180 saatlik 2. kademe eğitimin ardından mezun oldu.

Çiftlik ilçesine bağlı Divarlı Beldesinde yaşayan ve bugüne kadar çeşitli nedenlerle ilköğretim eğitimlerini alamayan 12 erkek kursiyer, 3.5 ay süren zorlu bir maratonun içerisine girdi. Aldıkları eğitimin ardından sınava tabi tutulan yetişkinlerden 7’si sınavları geçerek 5 yıllık ilkokul diplomasını almaya hak kazandı.

Çiftlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Güzel, cehaletin yenilmesi için tek çarenin eğitim olduğunu ve bununda Cumhuriyetin ilanından beri süre geldiğini belirterek, “Bu kapsamda sürekli okuma yazma kursları düzenliyoruz. Bu yıl açılan kurslar ve yapılan sınavlar sonucunda 32 bayan okuma yazma öğrendi. Divarlı İlköğretim Okulunda açtığımız 2. Kademe Okuma Yazma Kursuna 12 erkek yetişkin katıldı ve bunlardan 7’si mezun oldu. Okumanın tadını alan kursiyerlerimizin eğitim hayatı umarız burada son bulmaz. Onları Açık İlköğretime devam etmeleri için cesaretlendireceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?