6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Yolumuz, Ata'nın çizdiği yol!

NİĞDE’DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

Niğde’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören 5 Şubat Stadyumunda devam etti. Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın alan gelenlerin bayramını kutlamasının ardından tören alayı geçişi yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, 19 Mayıs 1919’dan bugüne, güçlenerek, gelişerek gelen ve Türk gençlerine emanet edilen modern ve genç cumhuriyetin yine gençler tarafından yüceltileceğini belirterek, “Vatan, bayrak ve millet sevginiz, akıl ve idrakiniz çağdaş, bilim ve teknoloji gücünüzün kaynağı olacaktır. Yolunuz büyük Atatürk’ün çizdiği yoldur. Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle iftihar ediyoruz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler sergilendi. İzleyenler, final tablosunun yapıldığı kulenin üzerinden açılan Türk bayrağını coşkuyla alkışladı.

NİĞDE’DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
NİĞDE’DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:10:00
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?