30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

'Zonda'dan Niğde'ye yatırım incelemesi

Çinli otomobil firması Zonda, Türkiye'de yapacağı yatırım için Niğde'de incelemelerde bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Çinli otomobil firması yetkililerini makamında ağırladı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Başkanı Serdar Ecemiş, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile Çin İş Adamları Derneği Türkiye Masası Başkanı Song Zibin ve otomobil firması Zonda'nın Türkiye Distribütörü Yaşar Çolak'ın katıldığı toplantıda Başkan Akdoğan, misafirlerine kent ve yatırım avantajları hakkında bilgi verdi.

Çin firmasının Türkiye'de yapacağı yatırımı Niğde'de değerlendirmesi yönünde daha önce görüşmeleri olduğunu belirten Başkan Faruk Akdoğan, "Gerçekleşmesi durumunda bu yatırım Niğdemiz açısından önemli bir yatırım olacak. Kentin ufkunu açacak, imajını değiştirecek bir yatırım. Çinli iş adamlarının Türkiye'de, Türkiye içerisinde de Niğde'de yatırım planları var. Gördüğümüz kadarıyla birçok değişik ilde incelemelerde bulunuyorlar. Yatırımlarına uygun il neresi ise orada yatırımı gerçekleştirecekler. Bizde bu çerçevede Niğde OSB'yi gezdik. Kendilerinin 150 dönümlük bir arazi talepleri var. OSB olarak bu araziyi kendilerine ücretsiz tahsis edebileceğimizi, alt ve üst yapı noktasında hem belediye, hem organize sanayi bölgesi olarak her noktada kendilerine yardımcı olacağımızı ifade ettik. Onlar bunları değerlendirecekler. İnşallah otomotiv sektöründe Niğdemizde bir yatırım olur. İşsizimize iş, aşsızımıza aş kapısı olur, gerçekleşirse Niğde ekonomik manada çok değerler kazanmış olur. Bunun için biz üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sadece bu firma için değil, Niğde'ye gelip yatırım yapmak isteyen tüm firmalarımızın, şirketlerimizin ister Türk ister yabancı olsun hepsinin yanındayız. Hepsinin elinden tutmaya varız" dedi.

Şu anda inceleme aşamasında olduklarını ifade eden Zonda'nın Türkiye Distribütörü Yaşar Çolak ise, "Niğde'nin stratejik konumu elverişli olduğu için, limana ve özellikle yeni yapılmış olan otoyol vasıtasıyla diğer yerlere çok yakın olduğundan Niğde'yi değerlendiriyoruz. Ayrıca buradaki teşvik konusu çok hoşumuza gitti. Biz burada önce büyük araçlar ve ufak araçlar olmak üzere üretimi gerçekleştireceğiz. Niğde konusunda, 'Bir mutabakata vardık' dememiz için henüz erken ancak yapacağımız değerlendirmeler sonucunda bunu söyleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?