3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

"Genç Gıda Denetçileri" projesi

Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından gıda denetimini topluma yaymak için başlatılan "Genç Gıda Denetçileri" projesi kapsamında, 164 ilköğretim öğrencisine seminer verildi.

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, hijyen ve sağlıklı gıda konusunda eğitimin önemli olduğunu söyledi. Bunun için eğitime öğrencilerden başladıklarını kaydeden Kaya, "Hayatın rahat bir şekilde devamı için kurallar olması gerektiği gibi gıda üretim ve tüketiminde de kurallar olması gerekir. Bu kapsamda 5 Haziran 2004'te Gıda Yasası çıktı. Yasayla gıda üretim ve tüketimi için belli kaideler getirildi. Tarım İl Müdürlüğü olarak bu yasa çerçevesinde denetim ve gözetim görevimizi yerine getiriyoruz.

Fakat biz Tarım İl Müdürlüğü olarak sadece denetleyen ve gözetleyen bir konumda olmak istemiyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda Türkiye'de ilk olabilecek 2 proje geliştirildi. Birincisi ebeveynleri ilgilendiren gönüllü gıda müfettişliği, diğeri de geleceğin teminatı olan gençleri kapsayan genç gıda deneticileri projesi. Biz genç gıda deneticileri projesiyle şunu hedefledik. Kendi geleceğine yön vermek isteyen bütün ülkeler bilinçli toplum üretmek zorunda. Bunun için her şeyin başında eğitimin önemli olduğu gibi bu işte de eğitim çok önemli. Bunun için Tarım İl Müdürlüğü olarak siz gençlere bu eğitim programını düzenledik" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında kentteki bazı okullardan gönüllü olan 164 öğrenciye, gıda denetçiliği konusunda eğitim verildi. Ardından bazı mağaza ve marketlere gidilerek denetim yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 20:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?