3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Basın mensupları tehlike atlattı

Sivas Valiliği il Özel İdaresi günün büyük bir bölümünü yol açma çalışması ile geçirirken, oluşturulan karla mücadele ekiplerini görüntülemeye giden basın mensupları büyük bir kazanın eşiğinden döndü.

Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan ekipler merkeze ve ilçelere bağlı köylerde konuşlandırılırken, geçen hafta sonunda etkili olan kar yağışının ardından köy yolu açma çalışmalarını görüntülemeye giden basın mensupları zor anlar yaşadı. Çalışmaları görüntülemek isteyen bazı gazeteciler karda düşerken, basın mensuplarını taşıyan bir kamyonet bir süre yolda kaldı. Kamyonet, ekiplerin ve gazetecilerin mücadelesiyle bir süre sonra tekrar yola çıktı.

Bu arada çalışmaları yerinde incelemeye gelen Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü Göksal Yerlikaya, yanında getirdiği hazır kahveyi işçiler ile basın mensuplarına ikram etti. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Yerlikaya, Sivas'a ilk karın geçen hafta içinde yağdığını belirterek, "İlk gün 730 köy yolu ulaşıma kapandı. Bin 236 köy, 736 mezra olmak üzere yaklaşık 2 bin yerleşim yerinde karla mücadele yapıyoruz. Karla mücadelede 223 personel, 114 iş makinesi görevlidir. Bu gün itibarıyla 207 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Tam görevli personelimiz izin yapmadan gece-gündüz büyük bir özveri ile çalışmalarını yapıyor. Cuma veya cumartesi tüm köy yolları açılacak. Vatandaşın asılsız ihbarları ve hasta ihbarları bizi zor durumda bırakıyor. Öncelikli olarak taşımalı eğitim veren köylerin yollarını açıyoruz. Herkes duyarlı olsun. En fazla 3-4 gün sonra kapalı köy yolları açılıyor" dedi.

Diğer taraftan karla mücadele yapan kamyon şoförlerinden Zafer Şentürk, pek bir sıkıntı çekmediklerini belirterek, "Ben dün 18 köy yolunu açtım. Günde 200 kilometreye yakın yol açıyorum" dedi. Öte yandan çekim sonrasında kent merkezine dönen basın mensuplarının bulunduğu minibüs, Kardeşler Tepesi'nden indiği sırada kaydı. Minibüs uçuruma yaklaşık 30 santimetre kala dururken, gazeteciler büyük bir tehlike atlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:42:04
Güncelleme :9 Ocak 2008 Çarşamba 12:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
banu hatipoğlu kaymas IP: 85.100.202.xxx Tarih : 9.01.2008 17:09:23

büyük geçmiş olsun .Allah korumuş KORUSUNDA temennimdir