3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

110 kişiye sağlık taraması

Sivas'ta görülen kuş gribi vakasıyla ilgili tedavi altına alınan ve tahlilleri pozitif çıkan G.Y. isimli hastanın yaşadığı köy ile köyün yakınındaki mezrada oturan 110 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiği, bu kişilerden 7'sinin de Sivas'ta tedavi altına alındığı bildirildi.

Kuş gribi ile ilgili olarak oluşturulan Kriz Masası Başkanı Vali Yardımcısı Mete Buhara, yaptığı açıklamada, daha önce Yozgat'tan gelen 3, Sivas'tan da 6 hastanın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İntaniye ve Pediatri servisinde tedavi altında bulunduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Buhara, son olarak Kangal İlçesi'ne bağlı Yellice Köyü'nde ikamet eden G.Y. isimli kadından alınan numune örneklerinde virüs tespit edilmesinin ardından Kangal İlçesi'ne bağlı Yellice Köyü ile bu köye bağlı Ufacıkören Mezrası'nda yaşayan 110 kişinin sağlık görevlileri tarafından sağlık kontrolünden geçirildiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Buhara, bu kişilerden 7 tanesinin kuş gribi ön teşhisiyle dün gece hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Vali Yardımcısı Buhara, Sivas merkezden de bir hastanın kuş gribi vakası ile hastaneye başvurduğunu belirterek, Yozgat, Kangal ve Sivas'tan toplam 20 hastanın tedavi altına alındığını kaydetti.

Daha önce tedavi altına alınan hastalardan tekrar numune alındığını belirten Buhara, "6 hastanın tahlillerinde olumsuzluğa rastlanılmadı. İtlaf çalışmalarında ise Yellice Köyü, Ufacıkören Mezrası ve Divriği'nin Kuluncak Köyü'nde toplam 964 tavuk ile 4 kaz itlaf edildi. Bu 2 köy ve 1 mezrada 21 gün süreyle karantina uygulaması yapılacak" dedi.

Bu arada söz konusu köy ve mezralarda giriş ve çıkışların yasaklandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 14:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?