7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

110 minibüsçü eylem yaptı

Sivas'ta Belediye Meclisi kararına göre 6 minibüs durağının kent merkezi dışına alınma kararını protesto eden 110 minibüsçü, sorunlarını anlatacak yetkili bulamadıklarını ileri sürerek eylem yaptı. Davul çalıp halay çeken minibüsçüler, kentteki büyük caddelerde konvoy düzenleyerek, belediyeyi protesto etti.

Kent merkezindeki Alibaba, Aydoğan, Cumhuriyet Üniversitesi, Kılavuz, Kümbet ve Yeşilyurt güzergahında yolcu taşıyan 6 minibüs durağının kent dışına taşınmasına tepki gösteren 110 minibüsçü sabah saatlerinde Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yanındaki otoparkta toplandı.

Minibüs durakları başkanlarıyla Sivas Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Mustafa Toy'un uzun saatler süren toplantısını bekleyen diğer şoförler, davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kent dışına taşınmaları yönündeki karara tepki gösterdi.

Ardından İl Emniyet Müdürü Yahya Bal'ın da toplantıya katılması sonrasında 160 minibüs ile Ankara'ya gitme kararı yasal olmadığı için gitmeme kararı aldıklarını ve kent merkezinde durumu protesto etmek için konvoy düzenleme kararına vardıklarını belirten minibüsçüler adına açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Minibüs Durağı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Necati Topçu, sorunlarını anlatacak bir kimseyi bulamadıklarını söyledi.

Yurt dışında olan Belediye Başkanı Sami Aydın'dan bu akşama kadar kendileri için olumlu bir sonuç çıkmaması durumunda yine Ankara'ya gideceklerini kaydeden Topçu, bugün için 110 araç ile kent merkezinde protesto konvoyu yapacaklarını söyledi.

Açıklama sonrasında 110 minibüsçü, Şoförler ve Otomobilciler Odası binasından Yenişehir, Turgut Özal Bulvarı, İnönü Bulvarı ve Yenimahalle Polis Karakolu'na kadar, yaklaşık 25 kilometrelik güzergahta, korna, davul ve zurna eşliğinde durakların kent dışına taşınmasını protesto etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 10:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?