7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

2006 Çevre Yılı olacak

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 2006 yılını 'Çevre Yılı' ilan ettiklerini açıkladı.

Sivas Belediyesi binası önünde geri dönüştürülebilir atıkların bir yerde toplanılması için alınan kumbaralar ile pil toplama kutularının tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çınar, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Gizgin katıldı.

İlk olarak yeni alınan kumbaralar hakkında açıklama yapan Başkan Aydın, bu yıl için 54 adet geri dönüştürülebilir kağıt, plastik ve teneke gibi kutuların bir arada toplanılması için kumbara ile birlikte 50 adet pil toplama kumbarası alındığını söyledi. Bunları kent merkezindeki okullar ve vatandaşların çok bulunduğu noktalara koyacaklarını belirten Başkan Aydın, bu kumbaralar sayesinde çöplerin ayırt edilmelerinin daha kolay olacağını da kaydetti.

Ardından 2006 yılını 'Çevre Yılı' olarak ilan ettiklerini açıklayan Aydın, öğrenci ve vatandaşların çevre temizliği konusunda bilinçlendirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bir dizi program yapacaklarını kaydetti.

Aydın, "İlköğretim okullarını kapsayan, temizlik bilinciyle ilgili ödüllü şiir, kompozisyon, hikaye yarışmaları düzenleyeceğiz. İlköğretim öğrencileri 20 Aralık 2005 tarihine kadar hazırladıkları çalışmaları teslim edecekler. Yarışmada dereceye giren öğrencilere bilgisayar, televizyon gibi ödüller verileceğiz. Dereceye giren öğrencilerin ödülünü de 7 Ocak 2006 tarihinde verileceğiz" dedi.

Aydın, Sivas'ta temizlik başta olmak üzere bir çok önemli çalışma yaptıklarını da belirterek, "Sivasımız ve insanlık için son derece önemli olan çevre temizliği son yıllarda sıkı sık gündeme getiriliyor. Bunun için bir çok yönetmeliklerin bir çok yasaların çıktığı süreci yaşıyoruz. Bizler de Sivas Belediyesi olarak 2006 yılını çevre yılı ilan ettik. Bu konuyla ilgili 2005 yılında çok önemli adımlar atıldı. Öncelikle temizlik işlerimiz özelleştirerek ve bu konuda ciddi yatırımlar yaparak işe başladık, arkasından Paşabahçe'de önemli çalışmalar icra ettik. Aksu projesini başlattık. Kavşaklara havuzlar yaptık. Çevre ile ilgili önemli aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum. Ancak şu bir gerçekçi eğer temiz çevrede yaşamak istiyorsak sadece bu alana çok ciddi yatırımlar yapmak, bu konuda belediye olarak tek başına çalışmak çok yeterli olmuyor. Halkımızın duyarlılığını sağlamak, temizlik bilincini geliştirmek için eğitim içerikli birçok çalışmaya da ihtiyaç olduğunu gördük. Bu çerçevede Milli eğitim Müdürlüğümüzle birlikte önemli bir proje başlattık. Sayın Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan açıklama sonrasında Selçuk İlköğretim Okulu'na geçen Belediye Başkanı Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, okul bahçesine konulan çöp kumbarasına öğrencilerle birlikte çöp attı.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 09:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?