3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

379 köye ulaşım sağlanamıyor

Sivas'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 379 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Kriz Masası yetkililerinin verdiği bilgiye göre, geceden beri devam eden kar yağışı sebebiyle 379 köy yolu ulaşıma kapandı. 22 köye elektrik verilemediğini belirten yetkililer, 42 köyle de telefon görüşmesinin sağlanamadığını kaydetti.

Bu arada, kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde ana arterler ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmasına başladı. Şehirlerarası yolda da etkili olan kar yağışı sebebiyle Sivas-Erzincan arası Kızıldağ, Sivas-Malatya karayolu Yağdonduran, Sivas-Kayseri karayolu Beştepeler, Sivas-Yozgat karayolu Yaraşbeli geçidi, Sivas-Tokat karayolu Çamlubel geçidiyle Sivas-Suşehri karayolu Geminbeli geçidi, Suşehri-Erzincan karayolu Akıncılar ve Gölova ilçelerinin arasında kalan bölümlerde trafiğin tipi sonucu güçlükle sağlandığı ifade edildi. Özellikle Sivas-Erzincan ve Suşehri-Erzincan arasında zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmediği bildirildi.

Öte yandan, kar nedeniyle sokakta kalan hayvanların da yardımına vatandaşlar koştu. Şenol Ekinci isimli hayırsever, Çifte Minare bölgesindeki sahipsiz hayvanlara yem verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 11:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?