3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

9 kişi tedavi altına alındı

Sivas'ta görülen kuş gribi vakasıyla ilgili olarak 9 kişinin daha tedavi altına alındığı, daha önceden tedavi altında bulunan 8 hastanın da taburcu edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kriz Masası Başkanı Vali Yardımcısı Mete Buhara, Sivas'ta son olarak merkezden 2, Şarkışla'dan 2, Kangal ve İmranlı ilçelerinden 1'er ve Yıldızeli İlçesi'nden 3 olmak üzere toplam 9 kişinin daha kuş gribi ön teşhisiyle tedavi altına alındığını bildirdi.

Daha önce Kangal'a bağlı Yellice Köyü'nde ikamet eden Gülşen Yeşilırmak'ın tahlillerinin pozitif çıktığını hatırlatan Vali Yardımcısı Buhara, bu hastanın sağlık durumunun stabil olduğu ve nefes darlığının bulunmadığını belirtti. Buhara, gönderilen hastaların numunelerinde Yeşilırmak'ın harici 15 hastanın numunesinin negatif çıktığını kaydetti.

Bugüne kadar da kuş gribi ön teşhisiyle Sivas'ta 31 hasta vakasının yatış yaptığını dile getiren Vali Yardımcısı Buhara, bu vakaların 4'ünün Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nden, 15'inin Kangal, 5'inin Sivas merkez, 1'inin Suşehri'nden, 2'sinin Şarkışla, 3'ünün Yıldızeli ve 1'inin de İmranlı'dan geldiğini dile getirdi. Buhara, hastalardan Yozgat Akdağmadeni ikametli 3 hastayla Kangal ikametli 8 hasta ve Sivas ikametli 1 hastanın taburcu edildiğini belirtti.

Sonuç olarak 13 Ocak 2006 tarihinde saat 12.00 itibariyle kuş gribi ön teşhisiyle ilgili olarak 19 hastanın tedavi altında bulundurulduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Buhara, Sivas merkez dahil Kangal, Suşehri, Şarkışla, Yıldızeli ve Zara ilçelerinde 20 ayrı noktadan tavuk örnekleri alınarak, Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiği ve tahlil sonuçlarının beklendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 16:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?