4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ahırlar şehir dışına alınıyor

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, ahırların şehir dışına çıkarılması konusunda belediye ile ahır sahipleri arasında anlaşma yapıldı.

Belediye binasında ahır sahipleriyle yapılan toplantıda konuşan Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Suşehri'nin daha yaşanabilir ve modern yerleşim birimi haline getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Bu çalışmalarda en büyük desteği vatandaştan aldıklarını belirten Coşkun, "İlçe merkezinde bulunan ahırlar, hem çevre kirliliği hem de hava kirliliği oluşturuyor. Bununla birlikte hayvanların insanlarla iç içe yaşaması kötü oluyor. Bunun önüne geçmek için ahırların kent merkezi dışına alınmasına karar verdik" dedi.

Ahır sahiplerinin de görüşleri alındıktan sonra varılan anlaşmada Avculu-Gözköy arasında 100 dönüm arazi üzerine TOKİ tarafından ahır yapılmasına karar verildi.

Verilen kararı çok olumlu bulduklarını belirten Başkan Coşkun, "İlk etapta 320-60 ve 100 hayvanlık ahırlar yapılacak. Toplam 165 ahır sahibi vatandaşımızdan gelece talebe göre, 100 dönümlük araziyi 400 dönüme çıkaracağız. Buraların tamamlanmasından sonra burası ahırlar bölgesi olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 13:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?