7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ateş düştüğü yeri yaktı

Tunceli'nin Çıralı Köyü kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 5 erden biri olan Piyade Komando Onbaşı Oğuz Balıkçı, memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreni sonrasında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit onbaşı için ilk tören, Şarkışla Hükümet Konağı önünde yapıldı. Törene Vali Hasan Canpolat, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Agah Dolay, askeri erkan ve yaklaşık 3 bin kadar ilçe halkı katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabutun tören alanına getirilmesinden sonra ağlayan şehit annesi Hatice Balıkçı sinir krizleri geçirdi. Anne Balıkçı'yı, bayan polis memuru sakinleştirmeye çalıştı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sırasında tören mangasındaki askerlerin de gözyaşlarını tutamadığı törende konuşan Vali Hasan Canpolat, Türkiye'yi bölmek isteyen iç ve dış düşmanların terör örgütü üyelerini maşa olarak kullandığını belirtti. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için bugüne kadar çok sayıda şehit verildiğini hatırlatan Vali Canpolat, son olarak Balıkçı'nın şehit olduğunu ve ölümlerin en iyisi olan şehadeti tattığını dile getirerek şunları söyledi:

"Bu millet burada sayısız şehit vererek bugüne geldi. Gerektiğinde yine sayısız şehit vererek, bu ilelebet devam edecektir. Ancak elbette metin olacağız; ama bunun hesabı sorulmayacak anlamına gelmiyor. Biz bu kahpe saldırıların arkasında yerli ve yabancı işbirlikçilerini biliyoruz. Bunun maşası, bu hain kahpe saldırıları yapan teröristler olabilir. Bunlar kahpe maşalardır. İşbirlikçileri şunu bilsin ki sonları hüsran ve cehennemdir. Türk milletiyle uğraşmanın sonu kimseye hayır getirmemiştir."

Vali Canpolat, ülkeyi kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini de sözlerine ekleyerek, "Yol yakınken dönsünler. Türkiye'yi bölmek isteyenler yoksa gitsin kafalarını taşa çarpsınlar" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında Hükümet Konağı önündeki tören tamamlandı. Omuzlara alınarak cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Kur'an-ı Kerim okuyan bayanlar tarafından uğurlanarak Büyük Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazı sonrasında tekrar cenaze aracına bindirilen şehidin naaşı 5 yıl önce kurulan ve daha önce hiç şehidi olmayan İlçe Şehitliği'ne götürüldü.

Şehitliğe giderken cenazeye katılan birçok vatandaş, terör örgütüne lanet okurken, yapılan dua sonrası Şehit Onbaşı Balıkçı'nın tabutuna sarılı Türk bayrağı, Vali Hasan Canpolat tarafından babası Alim'e verildi. Bayrak ve oğlunun fotoğrafını alana kadar büyük bir sabırlılık örneği gösteren baba Balıkçı, tören sonrasında gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada, tören mangasında bulunan Ahmet Erdoğan isimli bir asker de fenalık geçirerek bayıldı. Erdoğan'a ilk müdahale Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır tarafından yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 20:47:09
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 19:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa TEMURKAYNAK IP: 212.175.132.xxx Tarih : 14.10.2005 11:15:55
Şehit P.Onb.Oğuz BALIKÇI'ya Allahtan rahmet ailesine yakınlarına ve hemşerilerim Şarkışla'lılara baş sağlığı diler, PKK illetini neletliyorum.