6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başarılı polislere takdirname

Sivas'ta terör ve organize suç örgütlerine yapılan 3 ayrı operasyonda başarı gösteren başta Emniyet Müdürü Yahya Bal olmak üzere 4'ü bayan 80 polise, Vali Hasan Canpolat tarafından takdir belgesi verildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Canpolat, bu türlü etkinliğin başarılı personelin motivasyonunun sağlanması için önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasında, "Bizim için tek kriter; başarıdır" diyen Vali Canpolat, Türkiye'de hızlı bir değişim yaşandığını ve bu değişimden en fazla emniyet teşkilatının etkilendiğini belirtti. Yapılan yeni yasal düzenlemelerle emniyet teşkilatının yetkilerinin yeniden belirlendiğini ve bu değişime personelin alışma süreci yaşadığını vurulayan Canpolat, Sivas'ın huzur ve asayiş açısından Türkiye ortalamasında iyi bir yere geldiğini kaydederek, "Sivas'ımızda suç ve suçlularla mücadele konusunda emniyet teşkilatımızla tam bir kararlılık içinde hareket ediyoruz. Şehirde suçu önleyici çalışmalara da ağırlık verirken, suç ve suçlularla ilgili emniyet personelimiz de kesintisiz çalışmalarına devam ediyor. Tüm vatandaşlar, sivil toplum örgütleriyle güvenliğin sağlanması konusunda topyekün hareket etmeli. Güvenlik hizmetini yerine getirirken hiç kimsenin taviz verme hakkı yoktur" dedi.

Ardından söz alan İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ise, halkın huzur ve güveninin sağlanması için görev yapan emniyet personelinin işine daha iyi motive olması için ödüllendirmenin önemine dikkat çekerek, görevlerinde üstün başarı gösteren personelinin mesai arkadaşlarına örnek teşkil etmesi amacıyla valilik tarafından takdirnameyle ödüllendirildiğini dile getirdi. Bal, konuşmasında bu yıl içerisinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 42 kişiden 17'sinin tutuklandığını, kentte çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda ise toplam 32 kişinin tutuklandığını ifade etti. Yahya Bal, bu operasyonlarda emeği geçen toplam 80 emniyet personelinin valilik tarafından takdirnameyle ödüllendirilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Yahya Bal ve aralarında bazı emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve amirlerinin de bulunduğu, operasyonlarda başarı gösteren 4'ü kadın 80 emniyet personeli Vali Canpolat tarafından ödüllendi. Canpolat, emniyet personeline başarılarının devamını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 17:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?