4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Belediye'nin çalışmaları

Sivas Belediyesi'nin kendi ürettiği beton yapı malzemeleri kullanılarak Avrupa standardında kaldırım ve yol yapılan caddede vatandaşlar, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Vali Hasan Canpolat'ı çiçeklerle karşıladı.

Sivas Belediye Başkanı Aydın ve Vali Canpolat, Fevzi Çakmak Caddesi'nde belediyenin ürettiği beton malzemeler kullanılarak, Avrupa standartlarına göre kaldırım, yol ve çevre düzenlemeleri yapılan bölgeleri gezdi. Vali Canpolat ve Başkan Aydın'ı cadde girişinde karşılayan cadde sakinleri, çiçek vererek, yapılan çalışmalardan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Yapılan yerlerin gezilmesinden sonra bir açıklama yapan Başkan Aydın, Sivas cadde ve sokaklarında yeni bir çalışma başlattıklarını kaydetti. İlk olarak Fevzi Çakmak Caddesi'nde bu projeyi başlattıklarına işaret eden Başkan Aydın, "Burada önemli olan kaldırım ve caddenin asfaltını yapmak değil. Kendi ürettiğimiz ürünleri kullanarak, Sivas'ın cadde ve sokaklarını Avrupa standartlarına kavuşturmaktır. Kaldırımların yüksekliği 10 santimetre olup, su arkları, otomobillerin kaldırıma yanaşması için kolaylık getiren sistem, kaldırım üzerlerine çiçeklik konulması yaptığımız çalışmalar arasında bulunuyor" dedi.

Tüm altyapı hizmetleri tamamlandıktan sonra kentin görünümünü güzelleştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Aydın, "Şu an kentin 6 bölgesinde bu çalışmaları yapıyoruz. Diğer bölgelerde altyapılar tamamlanınca 3 yıl içerisinde tüm kaldırım ve asfalt çalışmalarını bitirmektir" ifadelerini kullandı.

Vali Canpolat ise, yapılan çalışmaların Sivas'ı güzelleştirdiğini kaydederek, "Kenti kent yapan, ortak kullanıma açık alanların temiz ve güzel olmasıdır. Gezdiğimiz cadde üzerinde gördüğümüz güzellik bizleri mutlu etti. Yapılan bu çalışma hem insanlara kolaylık sağlayacak hem de tarihi Gökmedresesi ve Sivas Kalesi bulunan, kentin gözbebeği semti daha güzel hale getirmiştir" dedi.

Bu arada Başkan Aydın ve Vali Canpolat, mahalle halkının kendilerine verdiği çiçekleri, cadde ve sokaktan geçen vatandaşlara dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 00:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?