6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediye'ye araç takviyesi

Sivas Belediyesi ile belediyenin yan kuruluşu olan Özbelsan A.Ş.'ye alınan toplam 48 araç, düzenlenen tanıtım töreninden sonra hizmete girdi.

Hükümet Meydanı'nda yapılan törene, Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Sami Aydın, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Başkan Aydın, göreve geldiklerinde belediyenin araç filosunun eski ve masrafının çok olduğunu hatırlattı. Kullanılan araçlardan 12 adet hizmet aracı, 11 adet kamyon, 7 adet otobüs, 3 adet dozer ve 1 adet paletli ekskavatörü hurdaya ayırdıklarını belirten Başkan Aydın, "Bu araçlar hem yavaş çalışmamıza sebep oluyor hem de eski olduğundan masraflı olmaya başlamıştı. Yaptığımız araştırmalarda yedek parça giderleri 2003 yılında 689 milyar, 2004 yılında 500 milyar, 2005 yılının ilk 10 aylık diliminde ise 2 milyon 58 milyon olmuştu. Yakıt giderleri ise 2003 yılında 4 trilyon, 2004 yılında 3 trilyon 3 milyar, 2005 yılında ise 1.5 trilyon liraya oldu" dedi.

Başkan Aydın, tasarruf sağlamakla birlikte daha hızlı ve iyi hizmet verebilmek için belediye bünyesine 4 adet traktör kepçe, 1 adet dozer, 1 adet paletli ekskavatör, 8 adet damperli kamyon, 1 adet lastik tekerli yükleyici, 2 adet pikap, 1 adet lastik tekerle ekskavatör ve 1 adet cenaze taşıma aracı alındığını, Öbelsan A.Ş.'ye ise 2 adet beton mikseri, 1 adet TIR çekici, 1 adet lastik tekerli ekskavatör, 1 adet lastik tekerli yükleyici, 2 adet fortlift, 1 adet beton pompası, 1 adet çimento silobası, 1 adet asfalt frezesi, 2 adet sulama tankeri, 1 adet kurtarıcı vinç, 2 adet minibüs, 1 adet pikap ve 6 adet binek oto alındığını kaydetti. Aydın, "Belediye ve Özbelsan'a alınan araçlarla birlikte toplam 6 trilyon liraya araç filomuzu 52 adete çıkardık. Bu şekilde hizmete tam teşekküllü hale geldik. Bundan sonra hedefimiz olan daha iyi hizmeti daha rahat ve hızlı yapacağız" diye konuştu.

Törene katılan Vali Hasan Canpolat ise Sivas'ta kurumlar arası işbirliğinin diğer illere göre örnek olduğuna işaret ederek, "Belediyemiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız hep birlikte Sivas'a daha güzel bir kent yapabilmek için çalışıyor. Diğer kurumların ağabeyi sıfatındaki Sivas Belediyesi'ne alınan bu hizmet araçları ile daha iyi çalışmalar yapılacak. Ayrıca belediyenin yapmış olduğu bu atılım, 46 belediyemize de örnek olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Sinan Cihan'ın okuduğu dua sonrasında Vali Hasan Canpolat ve Belediye Başkanı Sami Aydın, bir iş makinesinde deneme yaparak, araçları hizmete soktu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?