4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Beton santrali taşınıyor

Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özbelsan A.Ş. firmasına ait beton santrali şehir dışına çıkarılıyor. Mahahalle ortasında kalan santralin taşınma işi yaklaşık 20 günde tamamlanacak.

Kuruluşundan itibaren şirketin merkez binası yanında faaliyet gösteren beton santrali, şehrin o yöne kayması ve çevresinin konutlarla dolması nedeniyle mahalle sakinlerinin şikayetine konu oluyordu.

Santral, belediye başkanlığı seçimleri öncesinde de seçim konusu olmuş ve şu anki Belediye başkanı Sami Aydın kazanması halinde santralin yerinin değiştirileceği sözünü vermişti. Teşvik Yasası'ndan faydalanan Özbelsan A.Ş., Organize Sanayi Bölgesi içinde bir arsa aldı.

Buraya önce beton yapı elemanları fabrikasını kuran şirket şimdi de mahalle ortasında kalan beton santralini sökerek buraya taşımaya hazırlanıyor. Santral yaklaşık 20 gün içinde yeni yerine taşınacak.

Belediye Başkanı Sami Aydın, mahalle sakinlerinin isteğini yerine getiriyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Daha önce de Kılavuz Mahallesi sakinleri, çevreye duyarlılığından dolayı Başkan Aydın'ı ziyaret ederek teşekkür etmişlerdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 14:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?