4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Engelli çocuklara tekerlekli sandalye

Çeşitli yardım kurumları tarafından Sivas Ortopedik Engelliler Derneği'ne gönderilen 6 adet tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi çocuklara verildi.

Ortopedik Engelliler Derneği binasında yapılan törene Vali Yardımcıları Mete Buhara ve Zafer Ataman ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel katıldı.

Törende konuşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Mehmet İmre, geçen yıl 70 adet sandalye dağıttıklarını söyleyerek, eğitim gören çocukların eğitimlerini daha rahat sürdürebilmeleri amacıyla öğrencilere öncelik verdiklerini belirtti. Bu yılki sandalye dağıtımı hedeflerinin 100 adet olduğunu ifade eden İmre, hayırseverlerin kendilerine destek vermesini istedi.

Vali Yardımcısı Mete Buhara ise, yaşanılan çağ itibari ile her şeyi devletten bekleme alışkanlığının artık son bulması gerektiğine değinerek, bu yüzden sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yaşayan her sağlıklı insanın da birer engelli adayı olduğunu kaydeden Buhara, "Derneklerin desteklenmesi, geleceğimiz için önemli bir adımdır" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel ise, kendilerinin engelli vatandaşlar için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, 2006 yılındaki ödemelerin yarısını engelliler için harcayacağız" dedi. Özürlüler için sıfırdan bir rehabilitasyon merkezi yapmak istediklerini belirten Özer, "Yapılacak merkezde özürlüler için her imkan olacaktır. Ortopedik Engelliler Derneği'nin bu hizmeti takdire şayandır" diye konuştu.

Konuşma sonrasında 6 tekerlekli sandalye, davetliler tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara verildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 17:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?