4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Faciaya kıl payı

İstanbul'dan Sivas'a gelen uçak, kötü hava koşulları nedeniyle inişi sırasında pistteki aydınlatma direğine çarptı. İstanbul'a geri dönemeyen uçağın yolcuları ise otobüslerle Kayseri'ye, oradan da hava yoluyla İstanbul'a gönderildi. Kaza yapan uçakta Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant'ın da bulunduğu belirtildi.

Yurt genelinde etkili olan kar ve tipi, özellikle kara ve hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Bugün pistin karlı ve buzlu olması nedeniyle Sivas Havaalanı'nda uçak kazası meydana geldi. Öğle saatlerinde İstanbul'dan Sivas'a hareket eden TK 831 sefer sayılı THY'ya ait yolcu uçağı, inişi sırasında pistteki aydınlatma direğine çarptı. Direğin yıkılmasıyla sonuçlanan kazada, uçağın kanadı zarar görürken yaralanan olmadı. Uçakta teknik arıza meydana geldiği öğrenildi. Kaza yapan uçakta Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant'ın da bulunduğu bildirildi. Lorant, özel aracıyla havaalanından ayrıldı.

Tekrar İstanbul'a yolcu götürmesi gereken uçağın arıza nedeniyle kalkışına izin verilmedi. İstanbul'a gitmeyi bekleyen çok sayıda yolcu da uzun süre hava meydanında beklemek zorunda kaldı. Uçak firması yetkilileri yolculara ertesi gün ya da Kayseri üzerinden gitmeleri yönünde alternatifler sundu. Çoğu yolcu otobüslerle Kayseri'ye giderek buradan uçağa binmeyi tercih ederken bazı yolcular ise yarın gitmek üzere havaalanından ayrıldı.

Bu arada uçağın pilotu, hava meydanındaki aydınlatma direklerinin yanlış yere konulduğunu iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 10:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?