4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hamilelere demir desteği

Sivas İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi tarafından yürütülen Gebelerde Demir Destek Projesi'nin başlatıldığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gebelikte meydana gelen fizyolojik gereksinimler, gebelikteki beslenme alışkanlıkları, Türkiye'de yapılan nüfus ve sağlık araştırmalarıyla konuya ilişkin diğer araştırma sonuçları değerlendirildiğinde anne ve bebek sağlığı açısından ciddi bir tehdit olan anemiye bağlı oluşabilecek komplikasyonları önleyebilmek amacıyla Gebelerde Demir Destek Projesi başlatıldığını belirtti.

Demir depolarının eksikliğinin yüksek oranda görülmesi ve aynı zamanda gebelikte dışarıdan demir desteği gerekmesi sebebiyle tespit edilen her gebeye anemiden korumak amacıyla demir desteği yapılacağını belirten Yazı, "Müdürlüğümüz Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi tarafından yürütülen Gebelerde Demir Destek Projesi demir preparatlarının birinci basamak sağlık kurumlarına dağıtımıyla başlamış olup; gebeliklerinin 3. ayını tamamlayan ve doğum sonrası 3. ayın sonuna kadar toplam 9 ay boyunca sağlık güvencesi olmayan tüm anne adayları demir preparatlarını bağlı bulundukları Sağlık Ocakları ve Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezleri'nden ücretsiz olarak temin edebilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?