3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hayvanlar açlıktan ölüyordu

Sivas Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, doğal ortamda yaşayan ve kar yağışının ardından yiyecek bulamayan kanatlı hayvanların yemesi için 10 ton yem bırakıldı.

Sivas-Kayseri karayolu üzerindeki Taşlıdere mevkiine gelen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kar sebebiyle yem bulamayan kanatlı hayvanlara 10 ton yem bıraktı. Görevlilerle birlikte doğaya yem bırakan Çevre ve Orman İl Müdürü Mükremin Uçarcı, amaçlarının doğal ortamda yaşayan kanatlı hayvanların nesillerinin devam ettirmesi olduğunu söyledi. Uçarcı, kanatlı hayvanların avlanılmasının yasak olduğunu da belirterek, toplu kuş ölümleri görülmesi durumunda vatandaşların ilgili yerlere bildirmesi gerektiğini ifade etti.

Sonbahar döneminde doğaya bırakılan kınalı kekliklerde herhangi bir kuş gribi vakasının görülüp görülmediği konusunda da açıklama yapan Uçarcı, "İlimizde kuş gribi vakası bilindiği gibi çok hafif geçti. Yaban hayvanlarında ise kent geneli hiçbir olaya rastlanılmadı. Toplu ölümlere de rastlanılmadı. Dolayısıyla ilimizde bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Biz ilimizdeki yaban hayatın desteklenmesi açısından yine keklikleri bırakmaya devam edeceğiz. Amacımız ilimizdeki popilasyonu arttırmaktır. Kuş gribiyle ilgili bir sıkıntı yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 09:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?