6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Heyecanlı hazırlık

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 86. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri Danışma Kurulu toplantısı, Vali Hasan Canpolat başkanlığında gerçekleştirildi. İl Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tugay Komutanı Kurmay Albay Fahri Erenel, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Celil Öz, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Hasan Canpolat, 4 Eylül Sivas Kongresi kutlamalarının bu yıl 2-4 Eylül 2005 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

4 Eylül Sivas Kongresi kutlamaları çerçevesinde birçok kültürel, sportif ve bilimsel etkinlik düzenleneceğini ifade eden Vali Canpolat, "Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek Uçurtma Şenliği ve Yamaç Paraşütü ile Kelkit el sanatları sergisinin vatandaşlarımızdan büyük ilgi göreceğine inanıyorum" dedi.

Bu yılki kutlamalara sivil toplum örgütlerinin de destek vermesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Canpolat, "4 Eylül 1919 tarihi Sivas açısından büyük önem taşımaktadır. Bundan tam 86 yıl önce Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yaparak Büyük Önder Atatürk tarafından 'Cumhuriyet Şehri Madalyası' ile onurlandırılan ilimizde, Sivas Kongresi etkinliklerinin ilk günkü gibi büyük bir onur ve heyecanla kutlanacağına olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, geçtiğimiz yıl 4 Eylül Sivas Kongresi etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün Sivas'a gelişinin temsili olarak canlandırıldığını ve büyük bir başarıyla gerçekleştirilen bu etkinliğin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Belediye Başkanı Aydın, bu yılki kutlamalar çerçevesinde 2 Eylül 2005 Cuma günü gerçekleştirilecek temsili karşılamaya da tüm Sivas halkının en yüksek düzeyde katılımlarını beklediklerini söyledi.

Toplantıda daha sonra katılımcılar 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 86. yıldönümü etkinliklerinin en etkin ve yüksek katılımla gerçekleştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?