6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İftar çadırı dolup taşıyor

Sivas Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen İftar Sofrası, bu yıl İtfar Çadırı olarak hizmet verdi. Her gün 500 kişilik çadırda, yaklaşık bin kişi faydalanarak, orucunu açıyor. Bu yıl Belediye tarafından kurulan iftar Sofrası, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde İftar Çadırı olarak hizmet verdi.

İlk iftara Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Meclis Üyeleri ile bin kadar vatandaş katıldı. 3 çeşit sıcak yemek ve tatlının ikram edildiği iftar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Aydın, bu yıl ki iftar çadırında farklı organizasyonların olduğunu ifade ederek, "İlk gününü belediyemiz, Hayat Ağacı Yardım Derneği ve Marka tarafından masrafları karşılanan iftar yemeğimize bu kadar ilginin çok olacağını tahmin etmedik. Diğer günler bu çadırı daha da büyüterek, daha fazla kişiye hizmet vermeyi kararlaştırdık" diye konuştu.

Başkan Aydın, iftar yemeği vermek isteyen çok sayıda işadamının olduğunu da vurgulayarak, yemek vermek isteyen hayırseverlere teşekkür etti. Diğer taraftan bu yıl ilk kez çadırda verilen iftar yemeğinin ardından sosyal etkinliklerin de düzenleneceğini dile getiren Başkan Aydın, "Teravih namazından sonra eski Ramazanlarda olduğu gibi bizler bu Ramazanda da eskiyi yaşatmak istedik. Sosyal İşler Müdürlüğü'müzün organizesi ile Teravih namazından sonra orta oyunları, müzik dinletileri ve diğer eğlence programlarını bu çadırda halkımıza sunacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 15:40:51
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 05:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?