6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İtfaiye aracı devrildi

Sivas'ta bir yangına müdahaleye giden itfaiye aracı, Yenişehir Mahallesi'ndeki kavşağı dönerken devrildi. Devrilen kamyonun altında kalan Sivas Belediyesi Su İdaresi'nde görevli su okuyucusu, kaza yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Mahkemeler Çarşısı'nda çatı yangını ihbarı alan İtfaiye ekipleri olay yerine gitti. Yangının bulunduğu binanın yüksek olması sebebiyle ekipler, merdivenli itfaiye aracını çağırdı. Olay yerine giden Davut Kırankaya yönetimindeki 58 NC 184 plakalı itfaiye merdiven kamyonu, Yenişehir Mahallesi Merve Caddesi kavşağında sağ tarafa doğru devrildi.

Bu arada kaldırımda bulunan Sivas Belediyesi Su İdaresi'nde su sayacı okuyucusu olarak çalışan Halel Demir, kamyonun altında kaldı. Olay yerine çağırılan Sivas Belediyesi, Şoförler Odası ve sivil kurtarıcılar tarafından itfaiye kamyonu doğrultulunca, yaralı Demir kamyon altından çıkarılarak ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kamyonun altında ikinci bir kişinin olduğu iddiası üzerine görevliler kamyon altında şahıs aradı. Kurtarıcılar yardımı ile doğrultulan kamyonun altından başka biri çıkmadı.

Kaza yerine gelen Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Sarıçam, kamyonun yangına gittiğini ve kavşaktan dönerken devrilerek, su okuyucusunu altına aldığını belirtti. Sarıçam, "Kazayı hafif atlattık. Su okuyucusu bir personelimiz yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sevincimiz sivil vatandaşın kazaya karışmaması ve can kaybının olmamasıdır" dedi.

Sarıçam, itfaiye kamyonunun 15 yıl önce alındığını ve zaman zaman arızalarının olduğunu da kaydederek, "Yurt dışından alınan bu kamyonla ilgili teknik çalışma yapacağız" diye konuştu.
Bu arada, kaza sonrasında şoka giren kamyon sürücüsü Kırankaya'nın, Sivas Devlet Hastanesi Asabiye Servisi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 11:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil toy IP: 88.227.226.xxx Tarih : 8.04.2007 22:25:32
sivas belediyesine sonsuz teşekkürlerimizi ileterek çok teşekkür ediyoruz sivas yapılan yenilikler bizi çok sevindiriyo ve sivas belediyesinde çalışan tüm işçilerede teşekkür ediyoruz hepinizi canı gönülden kutlarım saygılarımla