3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İtirazlar geri adım attırdı

Sivas'ta faaliyet gösteren 2 ayrı devlet hastanesinin birleştirilmesi düşüncesinden vazgeçildi. Uzun süre tartışılan uygulamayla ilgili son aşamaya gelinmişti.

Sivas Sosyal Sigortalar Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından kentte iki ayrı devlet hastanesi faaliyet göstermeye başlamıştı. Geçiş sürecinde Vali Dr. Hasan Canpolat'ın teklifi üzerine hastanelerin Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi çatısı altında birleştirilmesine karar verildi. Eski SSK Hastanesi'nin ise Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılması kararlaştırıldı. Karar hemen uygulamaya geçirildi ve geçiş sürecinde hastanenin ismi Sağlık Bakanlığı'na Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak tescil ettirildi.

Birleşme için gün sayıldığı ve bu yönde bütün hazırlıkların tamamlandığı bir dönemde karara itirazlar başladı. Tabipler Odası tarafından her iki hastanede yapılan incelemeler doğrultusunda bir rapor hazırlandı. Olumsuz görüş belirtilen raporda birleşmenin hastaları mağdur edeceği ve fiziki sıkıntılar doğabileceği vurgulandı. Bunun üzerine Vali Hasan Canpolat, önceki gün Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve hastanelerde görevli uzman doktorlar ile bir toplantı düzenledi. Enine boyuna tartışmaların yaşandığı toplantı sonunda birleşme kararından vazgeçildiği açıklandı.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yeni kararla ilgili Sağlık Bakanlığı'na yazı gönderileceğini söyledi. Yazıda, hastanelerin 2 ayrı devlet hastanesi olarak faaliyet göstermesi gerektiği belirtilecek. Bakanlık, gerekçeli teklifi uygun görmesi halinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak tescil ettiği eski SSK'nın ismini Sivas Devlet Hastanesi olarak yeniden değiştirecek.

Bu arada Sağlık Bakanlığı'nın ödeme yapmaması nedeniyle müteahhit firma tarafından teslim edilmeyen eski SSK hastanesi inşaatının tamamlanacağı bildirildi. Sorunun aşıldığını belirten yetkililer, en kısa zamanda hastanenin bütün birimleriyle faaliyete geçeceğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 15:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?