4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaplıca karmaşası sona erdi

Sivas-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Sıcak Çermik Kaplıcaları'nın işletme hakkı konusunda yıllardır devam eden tartışma, Sivas ve Kalın Belediyesi arasında yapılan protokolle çözüme kavuştu. Kaplıca, her iki belediyenin ortak kullanımıyla hizmet vermeye devam edecek.

Sivas Belediyesi meclis salonunda yapılan protokol imza törenine, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile Kalın Belediye Başkanı Halil Şener katıldı. Törende ilk olarak konuşan Başkan Sami Aydın, yıllardır kaplıcanın bölge halkına hizmet verdiğini söyledi. Kaplıcanın iki belediye arasında işletilmesi konusunda devam eden hukuki sürecin de, Kalın Köyü'nün belediye olmasından sonra başladığını hatırlatan Başkan Aydın, her iki belediyenin de ortak amacının buranın daha iyi hizmet vermesi için yapıldığını ifade ederek, "Kalın Belediyesi ile bir anlaşma yaptık. Buranın turizm cenneti olması için çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Kaplıca'da belediye hizmetlerini Kalın Belediyesi yürütecek. Daha önce bizim yaptığımız tesis ve binalar da oluşturulacak bir şirkete kiralanabilecek" dedi.

Sivas sınırları ve diğer bölgede kalan arazi üzerinde yeni yerlerin yapılması için 18. madde uygulaması yapılacağına dikkat çeken Başkan Aydın, "Buraları, iki belediye el ele vererek turizm cenneti yapacağız. Yeni mülklerin ve yeni tesislerin yapılması için de 18. madde uygulaması yapılacak" diye konuştu.

Daha sonra bir açıklama yapan Kalın Belediye Başkanı Şener, "İki belediye arasında anlaşma yapıldı. Bizler aynı siyasi partinin üyesiyiz. Anlaşmayla adalet sağlandı. Şimdi sıra kalkınmada. Burada önemli olan yetki değil vatandaşa daha iyi hizmet etmek, burasını turizm cenneti haline getirmektir. Allah bize sıfır masrafla 45 derecede olan şifalı suyu vermiştir. Biz de burasını cennete çevireceğiz" dedi.

Yapılan sözleşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkanlar, çadır ve barakalara artık izin verilmeyeceğini, yüzde 60'ı Sivas Belediyesi'nin, yüzde 40'ı da Kalın Belediyesi'nin olmak üzere ortak bir şirket kurularak, işletmenin bu şirkete verileceğini, ulaşımın da bu şirket tarafından sağlanacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 22:35:38
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 22:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat çınar IP: 85.106.242.xxx Tarih : 27.03.2007 10:54:14
sayın beldemizin başkanı sıcak çermik hakkında bilgi verilmiş güzel,ama sıcak çermik ile ilgili olarak hiç bir sitenizde bir resim ve görüntüleri göremedik.bu konuyu ilgilerinize sunar görüntüleri sitenizde görmek isteriz!