6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öğrencilerden YÖK eylemi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan bir gurup öğrenci, Merkezi Kafeterya önünde toplanarak, YÖK'ü protesto etti.

Öğle saatlerinde Merkezi Kafeterya'dan slogan atarak çıkan yaklaşık 20 kadar öğrenci adına bir açıklama okuyan Levent Hekim, YÖK'ün 6 Kasım 1981 tarihinde üniversiteleri kontrol altında tutmak için kurulduğunu söyledi.

Bilimsel ve demokratik bilginin toplum çıkarları için kullanıldığı üniversitelerin YÖK ile birlikte yerini bilimsellikten uzak, baskıcı ve ezberci eğitimi hedef alan kurumlara bıraktığını ifade eden Hekim, "Öğrencileri haraca bağlayarak eğitim devlet çatısı altında özelleştirilmiş, üniversiteler ticarethane haline dönüştürülmüştür" dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan öğrenciler tekrar Merkezi Kafeterya binasına girdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 15:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASLANDOGAN IP: 84.161.106.xxx Tarih : 17.11.2005 01:51:36
Sevgili Öğrenci Arkadaşlar, ben 1977 Sivas End.Meslek Lisesi Mezunu Öğrenci Önderi bir arkadaşınız olarak sizlere şunu söylemek isterim, haklı olduğumuz yetmez uygun zaman ve uygun koşullarıda gözetmek zorundayız. Sivas Cumhuriyetin temellerin atıldıgı bir ilimiz, Cumhuriyet yıkıcılarına ve işbirlikçi bölücülüğe prim vermeyelim.Ayrıca ; ATATÜRK'ün Gençliğe Hitabesini yeniden OKUYALIM ve OKUTALIM. Saygılarımla, sizleri seviyorum. Abbas Aslandogan