7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Öğretmenleri köylere taşıyacak

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu'nun projelendirdiği ve Türkiye'de ilk olan 'Taşımalı Branş Öğretmeni Sistemi' start aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, makamında yaptığı açıklamada, bu projenin asıl amacının eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması olduğunu ve gelecek yıllar bu projenin tüm Türkiye'ye yayılacağını söyledi. Yolcu, Türkiye'de bir ilk olan bu projeyi kendisinin hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduğunu ve bakanlıktan da onay alındığını belirtti. Pilot belge olarak Sivas'ın seçildiğini kaydeden Yolcu, "Sivas'ta bugün başlanılan Taşımalı Branş Öğretmeni sisteminde 17 yerleşim birimine 96 öğretmen göndererek, bin 536 öğrenciye eğitim verdirmiş olacağız. Bu proje sayesinde ilk kez okullara İngilizce, resim, beden eğitimi, matematik, fen bilgisi gibi branş öğretmenleri gitmiş olacak" dedi.

Bu projedeki asıl amacın eğitimde fırsat eşikliği olduğunu vurgulayan Yolcu, "Buradaki amaç, birden çok yerleşim yerini tek bir yerleşim birimi olarak görüp, öğretmenlerin atamasını yapmaktır. Bu okullarımızda boş geçen dersler artık bu proje sayesinde olmayacak. Sivas'ta 700 olan branş açığı da bu sayede 150'ye kadar düşmüş olacak. Böylelikle de köylerimizdeki öğrencilerimize kent merkezinde verilen eğitimin aynısı verilecek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış olacak" diye konuştu.
Yolcu, bu projedeki öğretmenlerin bazılarının kadrolu, bazılarının da sözleşmeli olduğunu da vurgulayarak, projenin gelecek yıllar tüm Türkiye'ye yaygınlaşacağını sözlerine ekledi.

Diğer taraftan, Sivas Valiliği tarafından başlatılan kent merkezindeki yapılanma planlaması kapsamında Valilik B Blokta faaliyet gösteren Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İl Özel İdarelerine devredilmesinden sonra boş kalan Kümbet Mahallesi'ndeki Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü binasına taşınmaya başladığını, cuma gününe kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi, Eğitim Araçları Merkezi ve donatım şubelerinin de aynı binada hizmet vereceklerini belirten Yolcu, taşınmanın tamamlanmasından sonra Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daha iyi hizmet vereceğini kaydetti.

Yolcu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği Pakistan'a yardım kampanyasının sona erdiğini belirterek, şunları söyledi: "Bakanlığımız bize 80 bin zarf gönderdi. Bu zarfları kent merkezi ile ilçe, belde ve köylerimizdeki okullara gönderdik. Kampanyaya katılan öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızdan 223 milyar 949 milyon 300 bin Türk Lirası toplandı". 
 

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 13:45:45
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 05:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?