7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Psikolojik baskı yapılıyor'

Sivas'ta bir minibüs hattında çalışan 7 minibüsün hat ihlali yaparak, yolcu taşıdığı gerekçesi ile Belediye Encümeni kararı üzerine, trafik ekiplerince alınarak, 4 gün ticaretten men edildi. Bu karar üzerine tepkilerini dile getiren şoförler, toplu taşımaya dahil olmadıkları için yetkililerin kendilerine psikolojik baskı yaptığını ileri sürdü.

Sivas'ta 36 minibüsün çalıştığı Kümbet Minibüs Durağı'nda yolcu taşıyan 7 minibüsün takip ettiği hat dışına çıkarak, hat ihlali yaptığı ve güzergaha aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Sivas Belediyesi Encümeni, bu minibüslerin 4 gün ticaret ve sanat icrasından men edilmesine karar verdi. Kararın, İl Trafik Komisyonu'na bildirilmesinden sonra trafik ekipleri, söz konusu 7 minibüsü almak istedi.

Araçların verilmemesi üzerine durağa gelen Sivas Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özdemir ve Yadigar Bal ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Yıldırım da durağa gelerek, şoförlerle bir süre görüştü. Bu arada şoförler adına açıklama yapan Kümbet Minibüs Durağı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Çakmak, bu uygulamanın aslında toplu taşımacılığa katılmamalarından olduğunu belirterek, yetkililerin kendilerine bu şekilde psikolojik baskı yaptıklarını söyledi.

Belediyenin baskısına boyun eğmeyeceklerini de söyleyen Çakmak, 300 kişinin bu duraktan ekmek yediğini ifade ederek, "Bu durakta bulunanlar olarak kendi hattımızda gidip geliyoruz. Belediye bize baskı yapıyor. Araçlarımızı bağlatmayacağız. Gerekirse anahtarları bırakacağız, arabalarımızı yakacağız" dedi.

Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Güler ise Kümbet minibüs durağı dışında 5 durakta daha aynı sorunun yaşandığını ifade etti. Yapılan konuşmalar sonrasında ikna olan şoförler, ticaretten men edilen 7 aracı Sivas Belediyesi Kapalı Garajı'na teslim etti.

Yürüyerek belediye binası önüne gelen şoförler, burada kararın iptal edilmesi için Başkan Yardımcısı Yakup Sarıçam ile bir süre konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 19:13:38
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 19:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?