4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sahte hocalara savaş açıldı

Sivas Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hizmet politikasına bir yenisini daha ekleyerek mezara kadar hizmet getirme kararı aldı. Mezarlıkların bakım ve onarımı ile cenaze taşıma işlerinden sonra Sivas Belediyesi sahte hocalara da savaş açarak, mezarlılara hoparlörler koyarak ölenlerin ruhları için canlı Kur'an okutmaya başladı.

Yukarı Tekke Mezarlığı'nda Abdulvehhabigazi Mezarlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından alınarak Sivas Belediyesi'ne bağışlanan klimalı ve aynı anda 2 cenaze taşıyabilen cenaze taşıma aracını teslim alan Belediye Başkanı Sami Aydın, belediye olarak mezarlıklarda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Mezarlıkların kültürel varlıklar olduğunu ve geçmişe sahip çıkılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, bu düşünceyle Abdulvehhabigazi Mezarlıkları Konuma ve Geliştirme Derneğinin kurulduğunu söyledi. Derneğin ilk icraatı olarak Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü'ne aynı anda 2 cenazeyi taşıyabilen cenaze taşıma aracı hediye ettiğini söyleyen Başkan Aydın, belediye olarak da mezarların tek tip olması için yeni bir proje başlattıklarını belirtti.

Bu çalışmalarla canlı olarak Kur'an okuma sistemini uygulamaya koyduklarını belirten Başkan Aydın, "Mezarlığın dört bir köşesinden duyulacak olan ve her gün belirli saatlerde Müftülü tarafından belirlenen hocaların canlı olarak Kur'an okuma sürece başlamıştır. Böylece belki arkasından hayır duası edecek kimse kalmamış, belki yıllarca mezarı başına gelip de dua eden hiçbir yakını kalmamış mezardakilere de böylelikle toplu olarak dua edilmiş olacak" dedi.
Uygulamaya konulan canlı olarak Kur'an okunma sisteminin başka bir yönü de olduğunu kaydeden Başkan Aydın, "Hocalarımız canlı olarak Kur'an-ı Kerim okuyacaklar. Müftülüğümüz konuyla ilgili gerekli planlamayı yapacaklar. Bu şekilde de sahte hocaların da önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.

Başkan Aydın, bu uygulamanın vatandaşlar tarafından öğrenilmesinden sonra da kimsenin sahte hocaya itibar etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 17:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?